Onsdag 30:e Maj

Jag var med mamma in till Rosenblads idag och köpte jord så jag kunde börja plantera tomatplantor, gurkplantor mm. Åkte också hem till Björsby efter plattor och stenhällar att ha som golv i växthuset. Sedan planterade jag allt som skulle planteras och satt 6 potatisar i varsitt ämbar. Ska sätta fler men jorden tog slut. Och så sådde jag rädisor och ärter! Hoppas Pappa o Klicken fixar resten av glaset ikväll. Jag ska iväg på träning men sen vill jag hem och börja göra klart.
Kim och jag svängde ihop en pasta carbonara till middag. Jätte gott vart det. Ska vila en stund nu innan jag ska åka till träningen. Bye!


Snart klart

Jag, Pappa och Klicken har satt upp glas i mitt växthus ikväll. Snart är det klart! Det är bara en gavel kvar. Ska bli så kul att lägga in plattor och stenar och tillsist mina växter! Nu ska jag laga en kvällsmacka och sen hoppa i säng. Kim sover redan sen länge.


Bilder från de senaste dagarna



1. Sola med somersby 2. farmor o farfar ♥ 3. Stugan i Lemland 4. Åka i Kims liilla båt

Bagravning 26:e Maj

Idag var vi på en jätte fin men otroligt jobbig begravning. Sov i Ro Farmor. Du kommer alltid att finnas i våra hjärtan. Saknar dig!


Färg

Man känner sig fräschare bara man fått lite färg på kroppen!


Fredag 25:e Maj

Härrigyyyd vilket kanon väder idag igen! Super skönt med helg men inge kul med begravning imorgon.... Usch det kommer bli jobbigt. Skall på middag till mamma o pappa ikväll, till Farfar på Lördag (tror jag) och till Park på Söndag. Gillar att inte behöva laga mat!
Jag har fått igång en maskin tvätt och nu ska jag och mr Somersby sätta oss i solstolen :))


Torsdag 24:e Maj

Igår hade jag min bror på besök en stund. Jag hade bakat rabarberpaj som vi åt och så kolla igenom mina USA bilder. Han verkar lite impad över att jag har varit till Alcatraz ;) Vid 7 åkte några från släkten och såg farmor för sista gången. Sen kom mamma med till mig så bjöd jag på paj åt henne och grannarna.
Idag har jag sooolat! Låg ute 1 timme och det gav resultat. Love it! Vi ska just äta lax med remouladsås från Fina fisken. Jag fick sånt sug idag att spela volleyboll. Någon som vill? :D


Han Är Hemma!!


Bosse kom just precis hem! Hörde ett febrilt krafsande på dörren. Det var han! Glad och gosig som han ska vara, men jätte hungrig!

Helgen 18-20 Maj

Det fanns inga planer på att fara till Arken i Fredags men Kim och jag hamnade där i allafall. For till Borgåborna på förfest sen hade jag nog en av de roligaste kvällarna någonsin på Arken. Skena runt med Fanny och Ronja typ hela natten, tror ja, jag har lite lätt med minnesluckor. Men jag minns iaf att jag hade kul! Fanny messa just att vi gjorde av med 200€!? Förklarar kanske varför jag inte ville dricka en droppe alkohol på Lördagen.
Då sov jag till halv 2 sen var ute i solen fram till kvällen när jag åkte hem till Amanda med Hia och Lina. Sen var vi in till Arken. Jag var rätt trött så jag körde hem vid halv 3. Skjutsade hem Bernt gjorde jag också. Sen var det riktigt skönt att lägga sig i sängen!
Idag har pappa o Klicken byggt växthus i flera timmar. Men nu visade det sig att det saknas massa grejer så jag måste fara till Lantbruk och fråga efter dem.... Det är i princip bara glaset som ska på plats nu så är det klart sen. Sen var ju Finland och förlora bronsmatchen idag.. Vi var ju ändå bättre än Sverige och det är ju det som är viktigast ;) Nu kollar vi på finalen.
Djurskyddsföreningen har satt ut Bosse på hemsidan under borttappade djur.. :/ Åh, jag undrar var han är.. Vill att han kommer hem nu.

Så lite bilder från helgen!



Tog på mig min rosa kavaj i Lördags







SEMIFINAL!

Och vi är i semifinal! Vilken match! Så jävla härlig vinst. :D


Torsdag 17:e Maj

Middagen hos mamma o pappa igår var jätte trevlig och super god mat hade mamma lagat. Jag beundrar henne :) Det var fint att sitta och prata med släkten om vad som hänt och vad som kommer att hända. Jag höll mig själv lugn när jag såg hur bra pappa, Mia och för att inte tala om farfar, tog allting. Hur lugna och sansade de var. De vet att hon har det bra nu, farmor. Kim och jag tog taxi hem vid halv 2 i allafall.
Idag har mamma och jag gått och letat efter Bosse :( Som varit borta i 3 dagar nu. Hoppas han bara har hittat nåt intressant och att det inte har hänt han nåt, gubben. Pappa och Klicken började med grunden till mitt växthus, tack ska ni ha ni är guld.

 

 

Finis, var är du? :(


Onsdag 16:e Maj

Onsdag!... Fredag? ja, ledig är jag imorgon iallafall!
Jag har äntligen fått klart mitt land som jag kämpat med. Jag satt potatis idag, och sådde dill. Resten av det jag ska så får bli i växthuet när det är färdigt. Går inte att odla i landet när rådjurs helvetena äter upp allt :(
Ikväll blir det middag hos mamma o pappa med den lilla släkt som är kvar :/


Vila i frid älskade farmor <3

Hur mycket tårar kan det finnas i en människa?

 


Måndag 14:e Maj

Det är jobbigt nu.. Farmor har legat på sjukhus i flera veckor och man bara går och väntar på att hon ska få sluta lida. Så jävla jobbigt att se nån som alltid har funnits där, vara så dålig. Jag har bara varit 1 gång och hälsat på, det var när hon ännu gick att prata med. Jag tror inte jag skulle klara att fara dit som läget är nu. Jag skulle inte göra annat än gråta. Fast endå vill jag fara, innan det blir för sent. Till på köpet har en ganska nära bekant precis gått bort. Allt på en gång :'( Jag orkar inte.

Trädgård

Här ska jag bygga upp mitt växthus som jag köpte idag! :)

 

Jordgubbsplanta. Jag har 9 plantor i landet men ska ha några i växthuset sen där ingen fågel kommer åt dem!

 



Söndag 6:e Maj

Pappa kom hem till oss med lastbilen idag så vi kunde såga ner häcken och han kunde köra ner allt till brasan bakom vårt hus. Så nu är det mycket insyn här! Men som Kim sa till Lillan: "Vi har ju sett varandra förut så det spelar ingen roll med häck eller inte". Fast den kommer ju förtås växa upp igen men mycket finare blir den.
Till middag idag blev det lövbiffrullader fyllda med philadelphia röra med skinka i. Och så skivade jag potatis och la på en plåt i ugnen. Skit gott var det.  Jag ska åka in till sjukhuset ikväll med pappa, och hälsa på farmor :/ Hon har legat där ett tag nu och jag har inte varit dit ännu. Hon kanske aldrig kommer hem mera, utan blir på nåt äldreboende. Tråkigt, men det är väl lite av livets gång... Ska iaf fara och se hur det är med henne. När jag kommer hem ska jag fortsätta sila jorden i mitt land!

Häcken, äppelträdet som stod i vänstra hörnet och de 2 svartvinbärsbuskarna är nu borta. Förhoppningsvis ska det fyllas på med jord så marken blir lite jämnare också.

 

Såhär i VM tider så har vi pimpat vårt utebord såhär vackert!


Lördag 5:e Maj

Imorse när Kim o jag hade vaknat gick vi upp till Lillan o Klicken och åt frukost sen åkte vi iväg till stan och inhandlade ett par pumps, var till apoteket och var och handlade mat. Igår var jag och mamma till äventyrsgolfen på babyträff! :) Åt god mat. Det var meningen att vi skulle spela minigolf men det var kallt och börja sen regna så vi strunta i det och åt tidigare istället. Jag fick lite ångest när folk prata om vart de har sökt skolor och vart de ska flytta. Jag vill också flytta, och jag vill också gå i skola och få en bra utbildning så jag kan få ett jobb med skit bra betalt och sen bli rik :) hehe. Nja men jag vill ha en bra utbildning, men jag vet just nu ingenting som jag verkligen vill jobba med.. Det är ju endå för sent för att söka skolor nu.. Så jag får väl tänka vidare till nästa vår bara.

Det händer lite småsaker på vår gård just nu. Här om dan sågade vi ner ett gammalt äppelträd på framsidan av vårt hus, som ändå bara varit i vägen. Jag grävde upp 2 svartvinbärsbuskar som vi satt på baksidan brevid våra rabarber istället. Så nu är det en stubbe och 2 gropar på framsidan! Häcken på framsidan ska sågas ner, så den kan växa upp och bli lite mer... ja snygg eller mer "redig" Den har växt så konstigt nu. Jag grävde idag upp en yvig rosenbuske på sidan av huset, som jag inte riktigt vet var jag ska sätta ännu. Hela rabatten där busken var ska nog tas bort. Det är så oredigt där. Massa tulpaner och krokusar som jag också håller på att flytta. Och en hel del mossa. Mitt land som jag fick ifjol våras, är så fullt med sten och sand så jorden där håller jag på och silar genom att galler som jag har på skottkärran. Det är mycket jobb men ganska kul, och resultatet blir bra :)

Den här helgen har hittills varit lugn, och jag har inga planer alls så det ser ut att bli fortsatt lugnt. Fast med en hel del hockey förstås. Jag har tippat VM i båda tidningarna. Hittills har jag alla rätt på vilket lag som vinner men inga rätta resultat hittills. Jag vill vinna en grill!

Pumps


 

Jag fick ett presentkort på Magique när jag fyllde år, det förvandlades idag till ett par pumps! Kommer användas flitigt. Klacken är 13 cm och platån 3 cm.


Torsdag 3:e Maj

Här var det oaktivt. Jag är dålig på att ta mig tid till att sätta mig ner och skriva, men nu kommer en lite sammanfattning av den senaste veckan.

I Lördags var jag (som tidigare skrivet) till Mysan och grillade med fina tjejer och sen for vi till Akren, Tidigt! Tur var det för när vi hade tagit stämpel gick vi till Havtorn en stund innan vi gick tillbaka till Arken vid 12. Kön var enorm! Vi med våra stämplar kunde traska förbi heela kön och smita in längst fram. Man hörde nån svensk brud "hoppas faan inte dom där tänker gå före!!" haha. SYND. Man får inte va dum.
Arken var proppfullt! Alldeles för fullt nästan, det var svårt att röra sig nånstans. Men i rätt sällskap så hade jag kul i allafall! Vi var mitt inne i smeten på dansgolvet och försökte dansa med en massa sliskiga svenskar som tog en på arslet typ hela tiden.
Brandlarmet gick vid halv 3 tiden, men det visade sig vara falskt alarm så vi fick stanna kvar inne. Åkte sen hem med min bror när det hade stängt.

Jobbade i Måndags och hade en helt bra valborg här hemma. Gud jag tror det var längesen jag var så full, med risk för att låta som en fjortis, haha men fyfan hur jag betedde mig! Och som det såg ut här på morgonen! blä.. Det fanns inte ett enda rent glas i skåpet. Kim var ut på krog, det duger aldrig ti fara ut när jag vill att han ska med, men när jag inte har tänkt åka, då kan han nog fara. Han hade Ansku och Boman hit på "efterfest" förstod att det inte var så mycket till fest. Vid 2 på Tisdan skjutsade vi hem Boman och åkte och hämta Ansku så for vi och käka kebab. Åkte sen hem och Ansku tog hem Henris bil. Åkte sen och åt middag till mamma o pappa och sen somnade vi runt 7! Slitet.

Igår kväll var Kim och jag in till stan och åkte inlines. Det var skönt att röra liite på sig ;) Tänkte ta en runda idag också men jag har städat lite för ikväll kommer mamma, pappa o Jeppe hit på middag. Jag tänker bjuda på lasagne med kantareller och 3 sorters ostar. Hoppas det blir så gott som det låter. Nu tänker jag ta en battery och vila en stund på soffan innan jag ska börja med maten!

Imorgon börjar Hockey VM!!! Go Finland ;)


RSS 2.0