Kvalhelg

 
Den här veckan har jag inte varit hemma mycket. Varje dag vid 5 har jag slutat praktiken och satt mig på bussen till Angered. Sen har vi tränat några timmar och vid 21-22 tiden har jag varit hemma igen. Träningarna har känts bra den här veckan, igår kändes benen lite tunga men så kan det va. Idag har jag tagit ledigt från praktiken för just nu sitter vi i en buss på väg mot Norrland där vi inleder vårt kvalspel. Ikväll anländer vi till Sundsvall där vi sover på hotell över natten. Sen imorgon tar vi oss upp till Umeå för match mot Björklöven kl 14. Efter matchen åker vi tillbaka till hotellet i Sundsvall och sen på söndag möter vi Sundsvall kl 14:40. Så på söndag natt/måndag morgon är vi hemma igen. Jag kommer nog vara en zombie på praktiken på måndag. Men detta ska bli kul!
En annan rolig sak är att nästa fredag kommer mamma och pappa hit igen :D Då ska dom se när vi spelar hemmamatch mot Färjestad.
 
Kommande månads härliga schema 
 
 

Praktik

 
I måndags började min praktik hos Blomsterhallen på Wieselgrensplatsen. Som med allt nytt var jag rätt nervös första dagen, men det släppte nästan direkt jag kom in i butiken. Alla som jag jobbar med är hur härliga som helst och låter mig göra väldigt mycket. Jag står aldrig sysslolös utan dom hittar alltid på saker jag kan göra. Jag har fått göra en del beställningar, både vanliga buketter och lösbundna begravningsbuketter. Jag har börjat lite smått att ta betalt också. Det är verkligen jätteroligt så jag blir mer och mer säker på att jag hittat rätt yrke för mig!
 
 
En av begravningsbuketterna jag gjort
 
 
En kondoleansbukett som vi har med oss på resan upp till Umeå. Som ska lämnas över till Björklöven
 

Senaste veckan

 
Jag har inte haft tid att sitta ner med datorn sen i Lördags men nu har jag en liten lucka för det.
I söndgas var vi till Linköping och spelade vår sista seriematch som vi vann med 2-5, vilket beytder att vi vann hela serien. Nästa helg ser det ut som vi börjar kvalpelet med en långresa till Sundsvall och Umeå.
 
Den här veckan i skolan har vi börjat nosa lite på asymmetri, så i måndags och tisdags gjorde vi buketter och bordsdekorationer. I onsdags hade vi marknadsföring hela dagen och igår fick vi låtsas beställningar på buketter som vi skulle göra. Det var kul men inte helt lätt att hålla sig till ett visst pris och få med allt kunden önskade. Sen gick vi igenom lite emballering. Eftersom vi faktiskt ska ut på praktik på måndag kan det vara skönt att veta lite hur man ska göra. Idag har vi gjort "mor och barn buketter" som en nybliven mamma får på BB, som vi sen fick ta med oss hem. Sen var jag och köpte mig ett gäng med blommor imorse innan skolan också. Jag köpte hela 50(!) tulpaner och 10 rosor och betalade just under 300 kr. Och iom att vi går på praktik nästa vecka skulle alla blommor i klassen slängas, eller så fick vi ta med hem det vi ville ha. Så just nu är det fullproppat med blommor här hos mig :D
 
 
 
 
Här nedanför är en assymetrisk bordsdekoration och en liten bukett som jag gjorde tidigare i veckan
 
 

Halmstad

 Matchen slutade med vinst! Det var så jäkla tungt i första perioden men sen flöt det på. Det känns rätt bra att få
göra lite mål också :) Nu vill jag bara hem och sova och ladda för tidig uppstigning och match mot Linköping.
 
 

Alla hjärtans dag bukett

 

 
Idag har vi lärt oss göra reden, alltså den kransen som är runt om buketten. Min är pyntad med lite texasgräs :) Sen fick vi gå lös på blommorna och göra våra buketter. Och när det e fredag betyder det ju att man får ta hem  sin bukett! Det var riktigt roligt att göra dessa idag :)
Efter skolan tog jag mig hem och mötte sen upp Mysan i Nordstan. Jag kände att det var på tiden att ett par nya jeans får flytta in hos mig så vi gick till JC och fixade det problemet. Sen gick vi runt och strosa i några butiker och tog en fika innan vi åkte hemåt. Jag gick raka vägen till Hemköp för veckohandling och har nu lagat nästa veckas matlådor. Imorgon är jag borta största delen av dagen då det är borta match i Halmstad med div2, och på söndag är det borta match i Linköping med div1. Sista seriematchen är det och tar vi minst 2 poäng vinner vi hela serien! Vi är ju sen ett tag tillbaka redan klara för kval men att vinna serien skulle ju förstås vara grädde på moset.
 

Flowers

 
 
 
I går hade vi en repetitionsdag då vi fick öva på saker vi haft svårt med. Jag tycker egentligen inte nånting varit så jätte svårt men jag gjorde en bordsdekoration som vi gjorde riktigt i början, och sen också en kransdekoration
 
 
Idag har vi övat på att laga rosetter och sen gjort begravningsbuketter som ska ligga på golvet. Jag var lite slö och omotiverad idag så jag är inte helt nöjd med dagens buketter.
 

Time flies

 
Den här veckan har gått undan, jag har redan gått 3 veckor i skolan! Livet flyter på nu liksom. Här i slutet på skolveckan fick man ju se solen också! Härligt att komma hem efter skolan och ha torra kläder. Annars har jag tränat Måndag-Torsdag denna vecka, och spelat träningsmatch igår och ikväll. Imorgon är inte sämre för då är det bortamatch mot Trollhättan med div2! Så idag har jag handlat och lagat alla mina matlådor så jag kan va borta imorgon.
Nästa helg spelar vi sista matchen i grundserien (div1) och sen väntar spännande tider då kvalet startar 27 Februari! Och sen slutar kvalet lite så där passligt en vecka innan påsk, vilket förstås betyder att det ska firas hemma på ön. Påsktraditionen fortsätter!
Kul också att det slogs publikrekord hemma i Islandia idag! Jag hade gärna varit där och fått uppleva det :)
 
 

Krans

 
I Onsdags klädde vi kransar i cyress som vi sen dekorerade med blommor i Torsdags, här är min första krans som jag gjorde.
 
 
 
 
 
 

Begravningsdekorationer

 
 
 
 

RSS 2.0