Gångna och kommande dagar

 
Sen jag skrev sist så har vi spelat 2 matcher. Förra Lördagen mötte vi Karlskrona där vi vann med 5-3. Vi spelade absolut inte det bästa vi kunde men det räckte till vinst. Jag spelade i princip 2 perioder, för i sista hade vi väldigt många utvisningar så när vi hade boxplay satt jag på bänken. Men det var skoj att spela första seriematchen och nu var serien igång! I Onsdags var det återigen dags för match då Hovås var på besök. Det blev en lättare historia där vi vann med 11-1, och jag lyckades göra mitt första mål (Y) Jag var inte helt nöjd med min prestation i början av matchen. Men det kan bero mycket på att jag var dum nog att kolla min mail precis innan matchen där jag läste att jag inte fick jobbet på Jakobsdals. Jag försökte så gott jag kunde att inte tänka på det men ibland blev jag distraherad av det. Ju längre matchen gick så kunde jag lägga tankarna åt sidan.
 Igår kväll var vi ett gäng från laget till Halloween på Liseberg. Det var lite mysigt, kallt dock så jag åkte ingenting utan nöjde mig med att titta på utklädda personer som förökte skrämma folk. Det ska bli skoj när mamma o pappa kommer hit i December, för då tänker jag ta med dom till Jul på Liseberg. Det lär ju va super mysigt.
 Annars har jag inte gjort så mycket förutom att titta igenom alla säsonger av White Collar. Jag började titta mest för att Matt Bomer är så jävla snygg men serien är ju riktigt bra! Och så har jag gjort 2 halloween pumpor som min hyresvärd betällde. Nice att hon drar av på min hyra för jobbet. hehe.
 Ikväll har jag inget på schemat så det blir väl att kika på idol och nån serie möjligtvis. Imorgon har vi träning och sen på Söndag är det dags för borta match mot Linköping. Jag har föresten varit på jakt efter en kylväska till borta matcherna men mitt letande har inte gått bra, tills idag! Jag tog mig till biltema där jag äntligen fann en kylväska och några kylklampar. Redo för Söndag!
 På Måndag morgon sätter jag mig på tåget igen. Nu ska jag hem och fixa lån till utbildningen. Och beställa ett nytt pass.. Så jag planerar att åka tillbaka hit på torsdag igen, så att jag hinner med träning på torsdag kväll innan vi på fredag åker till Köpenhamn för match mot Hvidovre och även Danska landslaget! 
 
 

Höst

 
Idag tänkte jag gå och fixa mig ett svenskt id-kort, men det gick ju inte så jävla bra. Eftersom jag inte har nån giltig id-handling för att bevisa att jag är jag så att jag kan skaffa en id-handling (?!?). Då tänkte jag att jag tar med mig någon (jag tog med Fanny) som kan intyga att jag är jag, vilket jag läst på skatteverkets hemsida att man kan göra. Det var inte heller okej. Det ska tydligen vara typ en arbetsgivare som jag jobbat för minst 1 år som är godkänd att ha med sig. Fuck alltså. Nu tänker jag, nästa gång jag är hemma beställa ett nytt pass, som jag sen kan ta med till skatteverket för att kunna fixa mitt svenska id! Så mitt bredband får stå i min tränares namn ännu ett tag framöver....
 
 
 
 Vädret har iallafall varit riktigt fint idag och Fanny visade mig runt i vackra Göteborg efter besöket på Skatteverket. Vi vandra runt i någon timme innan vi åkte hem. Jag gick och handla och lagade sen tacos(!). Jag har varit så sugen på det nu någon vecka och ikväll passade perfekt när jag har träningsfri kväll.
På tal om träning så hade vi sista träningen igår, innan seriepremiären imorgon. Vi möter Karlskrona kl 16:30 så för er Ålänningar som inte befinner er i Göteborg kan ni följa oss här: Damettan södra
 
Hjälmen är färdig smyckad också!
 
 

Nollan spräckt

 

Matchen med div2 laget ikväll mot Vårgårda slutade med 1-4 förlust. Det var tungt som fan efter matchen igår och benen kändes som spagetti. Men det var kul att få spela en seriematch och nu är säsongen igång. Ännu en rolig sak är att jag gjort mitt första mål här i Göteborg. Nicolina sköt ett skott från backposition som studsade rakt ut till mig som jag lyckades få i nätet.
Nästa helg är det dags för premiär med div1 så nu gäller det att träna bra hela veckan. Nu ska jag bara ligga på sängen resten av kvällen och imorgon ska jag njuta av den enda lediga dagen från ishallen den här veckan :)


Matchdags

 
Igår var jag till Jappa på intervju. Det var jag och 4 andra som var där och vi fick veta lite mer hur jappa fungerar och sen lite mer om Jakobsdals. Sen satt vi på egna intervjuer om jobbet. Allting kändes väldigt bra, både hur jappa fungerar och om själva jobbet. Dessutom har Jakobsdals 10 platser vad jag förstod och vi är totalt 15 personer som blivit utvalda til intervjuer och efter min intervju är jag ändå väldigt nöjd och känner mig hoppfull. Men vi kommer inte få nåt svar än på typ 1,5 vecka.
 Efter intervjun ringde jag och prata med mamma som kom med ett jätte bra förslag om att jag ju kunde pyssla julkort om dagarna när jag inte har annat att göra. Så jag sökte upp närmaste Panduro och gick dit. Jag skulle kunnat spendera alla mina pengar där inne alltså! Men jag hejdade mig.. Sen drog jag till Willys och handlade lite innan jag gick hem och pysslade lite julkort :)
 Igårkväll hade vi träningsmatch mot veteraner som vi förlorade med 1-3. Det var stört tungt för mig, jag har tappat alla krafter de senaste veckorna.. men tränaren var nöjd med vad han såg så jag får va nöjd. Men ikväll är det dags för min första seriematch här! Jag ska få spela med div 2 när dom möter Vårgårda HC och det tror jag blir riktigt kul. 

Ljusare tider?

 
I måndags hade jag den absolut värsta dagen här, jag mådde så dåligt och visste inte vad jag skulle ta mig till. Jag övervägde väldigt seriöst att bara sticka iväg hem, utan att först säga till någon. Jag letade till och med tåg biljett till tidigt på tisdag morgon. Jag fundera på att söka massa jobb hemma under vintern och fram till Januari då jag isåfall skulle åka tillbaka för att börja plugga. Men som tur var så tog jag mig i kragen och gjorde inget förhastat. Hela kvällen inklusive träningen var fett jobbig men jag tog mig igenom den och på tisdagen mådde jag betydligt bättre. Det kan nog inte bli så mycket värre än den måndagen och nu vet jag att jag kan ta mig igenom en sån dag också. Jag vill verkligen kunna börja njuta av livet här så att jag kan fokusera på hockeyn.
 Det absolut bästa just nu är att mamma och pappa har bokat resa hit till mig (och då vore det ju synd om jag valt att flytta hem ellerhur?), dom kommer den 18:e December för att titta på vår hemma match mot Hovås på Lördagen. Jag längtar! Men det som är ännu lite bättre än att dom kommer hit, är att på söndagen 20:e åker vi alla 3 hem till Åland för att fira jul.
 En jobbig sak med att ha för mycket ledig tid är att mitt 3G till telefonen tar slut aldeles för tidigt i månaden.. Det finns inget wifi här där jag bor så det blir att använda telefonen hela tiden. Så i tisdags tog jag med mig Fanny för att gå och fixa ett mobilt bredband åt mig. Men det gick ju tydligen inte när jag inte kunde visa upp ett svenskt id-bevis... Som tur är så har jag väldigt fina människor runt mig här så min tränare Janne var med mig igår kväll så vi kunde fixa att bredbandet står i hans namn tills jag har fixat mig ett id-kort. Nu är det ju rena drömmen att jag kan använda datorn igen, och även ansluta telefonen till samma router så jag inte behöver slösa så mycket 3G. Det här bredbandet heter Net1, jag har aldrigt hört om det tidigare men jag tror det var väldigt nytt. Det ger mig iallafall obegränsat med surf(!), det är ingen bindningstid, det är inte hur många som helst som får skaffa det runt samma mast, så att dom ska kunna garantera snabb surf hela tiden. Jävligt nice!
 Vad gäller jobbfronten så hoppas jag på ett genombrott imorgon. Jag har registrerat mig på en sida som heter Jappa.jobs där man fyller i vad man är ute efter för jobb och vad man har för erfarenheter och sånt där. Och igår hörde dom av sig om ett jobb jag skulle passa på, från vecka 46 till 23 December dessutom. Det är ett företag som heter Jakobsdals som håller på med chark produkter som behöver extra personal på heltid. Iallafall så ska jag till Jappa imorgon bitti och få mera info om jobbet. Jag förstod det så att det var jag och typ 3 andra som var passande för jobbet så jag håller tummarna nu att det ger resultat!
 
 

Hopplös

 
Förra veckan var jag hem en sväng, och så underbart det var.. Att få träffa familjen, kissorna, hockeyfamiljen, att få hänga i Islandia och besöka Arken med fina vänner. Trots att jag hade 4 hela dagar hemma hann jag inte riktigt med allt jag ville. Jag önskar jag hade träffat Hia bland annat.. Men jag fick det viktigaste gjort, vilket var att besöka AMS och banken angående stöd och lån till min utbildning.
Sen i måndags eftermiddag har jag varit tillbaka i Göteborg, och det har nog varit de tuffaste dagarna hittills. Jag har inte alls mått bra. Måndag och tisdag var allra värst. Det tär på mig att inte få tag på ett jobb! Jag har ingen aning om hur länge jag kan leva här till innan pengarna tar slut och jag blir tvungen att flytta hem (i värsta fall). Jag kan inte fokusera helhjärtat på hockeyn heller när ingenting annat stämmer i mitt liv. Så mestadels känner jag mig dålig och ivägen. Just därför skriver jag just nu väldigt lite om just hockeyn, som många annars kanske är mest intresserade av. Det blir antagligen mer hockey snack när serien drar igång. Vi spelar första matchen 24/10.
Snart får jag liggsår också, av att spendera typ 17 timmar i sängen per dygn.. Jag har varit så nära flera gånger på att ge upp allt det här. Men det sista jag vill är också att komma hem, och framstå som ett misslyckande. Jag har inget annat val än att försöka stå ut och hoppas att jag mirakulöst får tag på ett jobb snart. Man tappar tron på sig själv väldigt mycket när alla ansökningar inte ger nåt resultat. 
Det är dessutom helt jävla omöjligt att få tag på en lägenhet. Jag pallar inte bo i det här rummet länge till. Det är absolut inget fel på min hyresvärd, hon är rätt underbar faktiskt men jag behöver ett eget hem att få pyssla med. 
 
Nu ska jag fortsätta följa det sista av MIFK B-lags match och sen antagligen bara vänta in A-lagets matchen och även Modo matchen ikväll. Hoppas modosoporna kan vinna för en gångs skull..
Med vänlig hälsning Bitter Fittan
 
 
Jag har köpt en bok iallafall, så nu går det åt lite mindre 3G på dagarna

RSS 2.0