Måndag

 
När mamma behöver hjälp så ställer man upp, så idag har jag hjälpt till att jobba på mfood. Det var bra längesen jag steg upp 5 men det var inga problem. Det är kul att hoppa in någon gång och jobba med något man kan utan och innan. Vi slutade typ 11 då var det bara att kasta sig i solstolen! Mysan kom som vanligt och var sällskap :) 
Till middag idag fixade jag ihop en lasagne från grunden, mumsigt. Nu vila på maten en stund och sen får vi se vad jag ska göra för trevligt ikväll.
 
 
Klockan halv 6 imorse 
 
 
 
 

Hallstavik

 
Igår var jag i Hallstavik hela dagen och tittade på crosstävling. Man satt kanske 6-7 timmar på ett och samma ställe i strålande sol så ja, lite bränd blev man ju. Vet inte vad jag ska skriva riktigt så det kommer massa bilder istället!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Läslus

 
Klockan åtta ringde min klocka imorse, och jag kom faktiskt upp! haha. Jag drog till stan och fixade lite saker. Bla. ansökte om ADR-kort, beställde nytt körkort för kod 95 hos polisen. Sen hakade mamma på och vi gick och åt cesarsallad på äventyrsgolfen. Hon hade också lite ärenden, och när vi var inne på bokhandeln fick jag syn på en bok jag sökt där tidigare men den måste ha varit slut. Så nu grabba jag den direkt! Jag är absolut ingen som gillar att läsa böcker, men den här har jag sträckläst i 3 timmar idag! De hoppar över allting som är tråkigt och går direkt på det som är intressant. Så som det ska va. Jag måste sluta läsa när det var dags för middag och sen drog jag på träning 1 ½ timme.  Så nu har jag resten av kvällen till att fortsätta läsa. Imorgon har jag en dag helt utan planer så känner nån för att hitta på nåt så hör av er :)
 
 
Ja det är ju såklart den här boken! Haha. Sen köpte jag mig ett fodral till telefonen idag också
 
 

Måndaaag

 
Idag var jag och slingade håret så det blev lite fräscht igen. Gillar´t. Sen var jag och tog passfoton. Ser lika sur ut på de nya som de gamla.. att det ska va så svårt att sitta framför en kamera!
Mamma och jag tog en sväng ut till Godby och handlade idag för man måste ju hänga med här på Åland, klart man måste se hur det ser ut där efter ombyggnaden liksom. Kändes nytt och fräscht, jäkligt luftigt och bra med rum. Klar förbättring! Till middag slängde vi ihop en skinkgratäng som blev jätte mumsig. Nu ligger jag i mitt rum och funderar på vad man ska hitta på ikväll. När mina vänner inte ids svara på mina mess! haha.
 
Inte ens Bosse ville va med mig, undrar varför ;)
 

Bildbomb

 
Jag hade som omväxling med mig kameran igår kväll. Så här är en liten bildbomb från igår!
 
 
 
 
 
 
 

Lastbilschaufför

 
Ja då var den dagen kommen när jag skaffat mig ett yrke. Fan så skönt det känns. Vi åt nån kaka, glass och hallon som avslutning på det hela idag.
Mysan kom hit igen idag och då åkte vi till Maxinge i brist på annat. Sen gled vi upp på solberget och kolla in hus. Vi kom fram till att på en balkong med sån utsikt vill vi festa någon gång. Haha! Dream on kanske.
Nu ikväll var Mysan, Leo, Victor och jag till ångbåtsbryggan och käka middag och drack en smirre/öl. Det är härligt när alla "sommarställen" och uteserveringar öppnar igen. Efter vi ätit gick vi till Mysan och Leo, sen fick jag en körning från Södersunda till Knorring, så jag åkte och skjutsade Elli och Nalle så snäll som jag är :) Och nu ligger jag i sängen och tror jag ska kolla lite serier. Imorgon är det dags för viktigaste matchen i VM + grillning med alla härliga vänner!
 
 
 

Torsdag

 
Igår skrev jag de sista provet i skolan! Jag hade siktat på full pott men fick nöja mig med att ha ett halvt fel :) Jag skrev truckkort också som jag missa när jag inte var med i höstas. Jag drog hem från skolan runt 13:00 då jag hade uppfattat att jag skulle göra det efter jag skrivit provet för truckkortet, men det visade sig att alla andra var kvar till 14! uuups.
Mysan kom hit sen och då la vi oss ute och solade. Vi låg nån timme innan hon måste åka men jag låg kvar en timme till. Såå skönt med sol! Jag passade på även idag i nån timme och jag har till och med fått lite färg. Igår kväll for jag ut och cykla 11 km. Det kändes verkligen som jag hade motvind hela vägen. Haha. Men det brände så skönt i benen efter tisdagens träning. 
 
 
Och idag var den slöaste dagen på länge. Halva klassen var och skrev hygienpass så vi var 10 st i skolan. Vi gjorde inget vettigt. Vi kolla på uppdrag gransknings klipp om utländska chaufförer i Sverige. Det var ett rätt intressant avsnitt. Men sen kändes det som vi satt av tiden fram till 14...
Igår kom jag på att det skulle bli ett problem ikväll! Träningen skulle krocka med Finlands kvartsfinal! Så vi måste ju styra ihop det så att vi hade träningen tidigare och lite kortare så man hann hem och se på matchen :) Jag kommer lätt ha träningsvärk imorgon och jag älskar det!
Ja och det bästa då, Finland till semi! Det var lite onödigt spännande men det gick vägen i alla fall. Nu ska vi kika hur det går för Svennarna.
 

Tisdag

 
Ah, just kommit ur duschen och slängt mig på sängen efter kvällens träning. Jag har inte ens öppnat skolböckerna idag, och provet är imorgon. Shame om me! Men jag tror det ska lösa sig ändå, känns som jag kan det rätt bra.
Nu börjar Lettland-Finland, GO Finland!! :) Då ska vi se vad Granlund kan bjuda på. Jag är hungrig som fan men det får vänta till periodpausen ;)

Seg idag

 
Det märks att det har varit en grym helg! Heelt slut idag. Så klart drog vi ut i Lördags igen efter  en förfest på Mysans och Leos balkong. Riktigt nice.
Just nu ligger jag som vanligt på sängen och kikar hockey, fast vädret säger att man borde va ute. Och läsa på prov borde jag göra också. usch. Jag har aldig gillat det här med plugg. Men det är bara 4 dagar kvar av skolan nu, sen får vi se vad jag ska hitta på. 
 
Shit va trött jag är, man borde somna bra ikväll då (hoppas jag)
 
 
 
 
 
 

Ladies Night

 
 
 
Jo det var ju helt okej på Kino igår ;) Jäkligt bra kväll var det. Snittar och vin hos Mitti före vi for på Ladies Night. Där fick man champagne och snittar. Det hölls en modevisning och som grädde på moset ett litet striptease framträdande! mmmm muckler!
 
 
<3
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag

 
Mysan och jag skulle göra stan idag tänkte vi. Så tänkte inte butikerna. Stängt nästan överallt, ja då fanns det inte så mycket annat att göra än att fara och göra Maxinge då. Jag förlora H&M oskulden bla till en skitsnygg långklänning! Jag har letat efter en sån men aldrig hittat nån jag velat ha, så nu finns den i min garderob.
Mitti kom och gjorde oss sällskap. Tog en paus för lunch på Bagel bee innan vi skiljdes åt. Nu sitter jag och väntar på att klockan ska gå så jag får fara på säsongens första barmarksträning (Y)
 
 
 
Det blev en kjol också :)
 
 

Ledighet

 
Dagen har varit fullspäckad efter skolan. Mamma och jag har gjort 100 ärenden på stan. Och hur skönt är det inte att jag gick runt på stan i linne! Sommarfeelings. Jag har bland annat fixat stenar och en spaljé till mitt växthus så nu börjar det bli riktigt fint :) Allt fixande i värmen gav mig förstås huvudvärk... Det börjar reda upp sig nu iallafall när jag ligger i sängen med en cider och ser på hockey.
 

 

Värme!!

 
Oj så varmt och skönt det varit idag! Äntligen lite värme! Man ville verkligen inte sitta inne idag så jag fixade klart min hylla och fick ut den i växthuset, där mer och mer börjar gro. Det vart superbra, precis som jag tänkte mig. Kul att lyckas med nåt. Efter maten hoppa jag upp på cykeln och for på en runda på ca 12km. Otroligt skönt. Förutom att jag alltid får så fans ont i öronen av blåsten. Sen har jag hunnit med att bara sitta i solstolen och njuta.
Imorgon är sista skoldan den här veckan och vi slutar dessutom lite tidigare. Skönt!
 
 
 
 
Haha Simpan tryckte sig in bakom mig och la sig ner där

VM & brännmärke

 
Jag gillar när det är VM. Hockey på tv:n hela kvällarna (Y) Jag sitter och kollar Schweiz-Tjeckien, spelar på tv 4 VM app och dricker en Sol. Ja, jag vet att det är måndag men jag råka se den i kylen och blev så sugen :)
Jag skulle testa min nya locktång idag som jag fick av Mysan och Hia när jag fyllde! Det sluta med brännmärke i pannan. Haha, jävla skit :)
 
 
 
Lyckades rätt bra i första perioden ;)

Home sweet home

 
Det är alltid lika skönt att komma hem efter en helg hemifrån. Jag har packat upp väskorna och slängt mig på sängen och hunnit se nån sekvens från vm. Imorgon kan jag äntligen se Finland spela. Jag har bara hängt med i matcherna via telefonen under helgen.
Jag var ut och vattna lite i växthuset och det är så kul att se allt som börjar titta upp ur jorden.
Följande skolvecka är bara 3 dagar! Hur skönt? På Fredag är det Ladies night på Kino, och det är klart man måste dit! Jag har höga förhoppningar på det :) Jag börjar tänka på nästa helg fast den här helgen inte ens är slut ännu. Haha!
 

Lördag

 
 
Åh, vi har just ätit super god middag som Pia lagat och jag är proppmätt! Vinet är drucket och nu tror jag det är groggar på gång.
Imorse vaknade jag först runt 7 av att nymfparakiterna skrek och härja. Haha. Somna om och vakna väl 9 sen. Mamma, Pia och jag åkte till Valbo och handla lite kläder. Jag var så fruktansvärt sugen på nya kläder, så fick det bli.
När vi kom hem igen käka vi smörgåstårta. Linda och hennes kille kom också, och sen gick vi allihop till en stuga de byggt i skogen. Imorgon bär det av hemåt igen.
 
 
resultatet av trippen till Valbo
 
 
Eriks skönhet
 
 
 
 
Blåtågen på rad
 

Framme i Finnböle


Nu har vi kommit fram till Finnböle. På vägen hit i bilen har vi lyssnat på Sveriges match på radion och hållit koll på Finlands match på telefon. Hockey hockey! Härligt att ha VM igång! 
 
 

Bygge

 
Jag har behövt en hylla till mitt växthus, så för nån dag sen börja jag på en ritning och nu är den så gott som klar. Det är bara några skruvar som ska dras i ännu. Kommer bli helt perfekt där ute för mina krukor.
 
 
 
Imorgon åker mamma, pappa och jag till Finnböle över helgen och hälsar på. Det är mer än ett år sen jag var dit så det är dags nu :) 

Kosläpp!

 
 
Idag har jag, Hia, Jonas, Mysan o Leo varit till Maxinge och käkat lunch, strosat runt inne på H&M, varit till Bolstaholm på kosläpp och ätit kakbuffé på Havsvidden. En riktigt bra dag alltså.
Jag slängde ihop en liten film från kosläppet och titten på Havsvidden.
 
 
 
 
 

RSS 2.0