Sumerburst 2016

 
Efter mycket om och men blev det Summerburst i Göteborg för mig i år. Är så tacksam för folket jag fick hänga med den här helgen, jag har haft två jäkligt bra dagar!
 
 
 
 
 
 

Sommaren närmar sig

 
Jag har nu tre skoldagar kvar plus avslutningen på torsdag och på fredag går tåget hemåt för sommarlov! Senaste veckorna har jag hunnit med en hel del i skolan, bland annat ett litet brudarbete där vi skulle göra en brudbukett och ett corsage. Hela förra veckan hade vi repetition och återhämtning så då fick vi själva välja vad vi ville träna på. Och iom att jag inte vart så aktiv på bloggen så lägger jag upp en hel del bilder nu.
 
Brudarbetet jag gjorde. Handbunden bukett och ett corsage
 
Här fick vi en kruka tilldelad som vi skulle göra en passande dekoration i
 
Samma uppgift som ovan
 
Vi har lärt oss binda hårkransar och diadem
 
Asymmetrisk begravningsdekoration och en symmetrisk kransdekoration
 
Droppformad brudbukett och handtag klätt i murgrönablad
 
En trådad brudbuket
 
I Fredags gjorde vi en kul grej, en dekoration i djupt fat med utrymme i mitten för tex jordgubbar. Passar ju perfekt för midsommar!
 

Blogga hos Kransmakaren.se

 
Jag har fått äran att blogga för kransmakaren.se,som drivs av Eva Johansson. Det är en hemsida där man kan köpa allt möjligt floristmaterial man kan tänka sig och där kommer jag skriva om saker vi gör i skolan eller andra små grejer jag kan tänkas hitta på. Tanken är att jag ska visa hur man kan använda materialet Eva säljer.
Och nu är det första inlägget uppe! In och kika hur man gör en trådad brud-/tärnbukett. Läs HÄR!
 
 

Trådad tärnbukett

 
 
 
 
 
 
 
 

Back in school

 
Den här skolveckan är lite speciell, i måndags gjorde vi buketter hela dagen men sen har vi pysslat med diverse grejer som ska visas upp på Lisebergs trädgårdsdagar från imorgon till söndag. Vi har jobbat i grupper och jag hamnade i gruppen som skulle göra "girlanger" av massa olika gröna växter och nån kryssantemum. De ska användas till att rama in två bodar som skolan ska ha där. Så det har vi jobbat med igår och idag och imorgon ska vi åka till Liseberg för att sätta allt på plats.
 
 
Vi plockade in skogen till vårt projekt
 

3 veckor på Östersjöns Ibiza

 
Jag har nu varit i Göteborg några dagar efter att ha varit hemma på praktik i 3 veckor, och jag har inte kännt för att sätta mig ner och blogga under dessa veckor. Jag har bara njutit av att ha varit hemma på ön. Jag har verkligen haft det så himla bra. Ännu en gång har jag varit på en underbar praktikplats.
 
Jag hade praktik på Rosenblads Blomsterting i Maxinge. Första veckan av praktiken firade Maxinge 3 år med glitter och glamour och då gjorde vi en bröllopsexponering utanför Sparhallen. Jag fick göra två brudbuketter och tre stycken tärn-/näbbollar som syns på bilderna här under.
 
 
Jag var med mamma, pappa, Jesper och 9 pers till ch tittade på Peter Jezewski i Alandica
 
Åkte lite bil med Timms och Emma och hamnade i vackra Bamböle
 
Jag var sjuk några dagar och var bara hemma på soffan, tills pappa en dag frågade om jag skulle med och åka till Föglö. Och det tackade jag inte nej till :)
 
Jag fick göra några begravningsdekorationer också på praktiken. Här är en låg, liggande modell.
 
 
Valborg firades inte så hårt som det brukar. Kan bero på att jag redan var så bakis från fredagen... Vi var iallafall ett litet gäng hemma hos Hia och Jonas och grillade lite. Mysigt var ju det.
Jag bonda med Hias djur
 
Kosläpp i Bolstaholm måste man ju titta på också
 
Fanny, Patricia och jag invigde sommaren kan man säga. Årets första kubb-match genomfördes!
 
Mys-Bosse
 
Återskapade en 8 år gammal bild med mina favorittvillingar
 
Sista söndagen jag var hemma var det ju morsdag, så då gällde det att preppa en jäkla massa buketter, dekorationer och dylikt. Här nedan ser ni 6 stycken fina buketter.
 
Sista helgen fick vi besök av Erik och Pia, och på lördagen fick jag vara chaufför när vi åkte ut till Soltuna för middag med väldigt fin utsikt.
 

RSS 2.0