Höstig dörrkrans

 
Fredgar är sköna skoldagar. Då slutar vi vid 13:30 och idag fick vi sluta ännu lite tidigare för vi var klara med all städning och annat. Vi har testat på en gammal teknik idag. Vi har gjort dörrkransar och innan det fanns oasis som stickmassa stack man blommor i en krans av halm med en stor nål som heter späcknål. 
 
På min krans band jag först fast eucalyptus, läderblad och spansk mossa runt stommen innan jag späckade i blommorna i min höstiga krans.
 
 
 
 

Parallella arbeten

Den här veckan har varit en tung men mycket rolig vecka. Vi har börjat med parallella arbeten vilket betyder att blommorna skall till största delen stå lodrätt och ligga vågrätt, och sen något enstaka material som bryter av de linjerna. Vi har också börjat att gruppera och förskjuta materialet vi använder, allt detta kräver lite mer hjärnaktivitet än tidigare. Så vi har bland annat gjort lite begravningsdekorationer och även dekorationer i kruka och på fat. Och idag har vi jobbat i par där vi skulle göra scendekorationer.
 
Hög parallell begravningsdekoration
 
Parallell kransdekoration
 
Här är i starten av min och Susannes scendekoration
 
Och det färdiga resultalet!
 
Linas och Sofias arbete
 
Maddes och Adams
 
 
 
 
 
 

Första skolveckan

 
Första veckan i skolan, alltså förra veckan, hade vi mycket repetition och gick inte in på något nytt direkt. Vi gjorde lite begravningsdekorationer och sen när jag var hemma över torsdagen och fredagen gjorde de andra lite brudbuketter. Så har såg några av mina arbeten ut.
 
 
 
 

Sommaren 2016

 
Augusti är här och så även lite livstecken från mig. Jag har varit hemma på Åland och jobbat med mamma på mfood och bara njutit av att vara hemma på ön. Jag har inte känt behov av att uppdatera bloggen medan jag varit hemma med nu lär det komma lite inlägg igen när skolan dragit igång igen. Jag går alltså påbyggnad nu och gör det på heltid, så jag är helt färdig med utbildningen i mitten av Januari!
 Sommaren har gått väldigt snabbt känns det som, men skolan började ju rätt tidigt också. Men ändå har jag hunnit göra en hel del trevliga saker under de två månaderna jag var hemma.
 
 
Jag har för första gången spelat korpfotboll, och gjort det med det nystartade coola laget Beercelona. Det har verkligen gått över förväntan, och ikväll spelar brudarna bronsmatch! Heja er, Beeeercelonaaaa!
 
 
Hia har ju gått och blivit makeup artist och då måste man självklart ha henne att visa sina färdigheter
 
 
Jag har firat midsommar hemma på vår gräsmatta
 
 
Det har varit massor med kattunge-gos!
 
 
Hängt en del med Fanny, men ändå lite för lite :(
 
 
Sola och bada i bovik är ett måste på sommaren
 
 
Nicolina kom till Åland och hälsade på under hela rockoff veckan :D
 
 
Freddy Kalas!
 
 
Jag avslutade sommaren med att göra brudbukett, corsage, hårblommor och hårkransar till Katjas och Simons bröllop. Stort grattis till er! Jag är så tacksam för att jag fick äran att göra det! Bättre bild på buketten kommer att komma i nåt senare inlägg. Jag och Patricia hjälpte också till med att ställa iordning lite till bröllopsfesten och vara där och hjälpa till under kvällen.
 
Men nu är hösten här (känns det som i Göteborg iallalfall...) så nu kommer det komma en hel del blombilder igen ;) Imorgon ska jag åka hem över helgen, för det finns lite kvar av sommaren där som jag måste ta vara på.
Jag har föresten valt att inte spela nån hockey i vinter. Jag satsar på skolan nu istället. Så nu kan jag slänga mig på soffan efter skolan bäst jag vill! 
 
 

RSS 2.0