Sunday mode

 
Det blev inget spel för mig igår. Jag var med på uppvärmningen men kände mig risig. Hela kroppen var blytung och jag var sjukt slö. Så jag valde att inte spela, jag skulle nog ändå inte tillfört något bra kände jag så det var nog lika bra. Jag stod med i båset i första perioden men bytte sen om och ställde mig på läktaren istället. Tjejerna vann iallafall med 3-2 :) 
 Idag har jag haft en sån jäkla skön dag. Sov till halv 11, käkade frukost och tittade på tv en stund. Sen gick jag till Hemköp och postade några brev, och köpte en trisslott, det kunde jag ha skippat förstås men plötsligt händer det säger dom som vet. När jag kom hem blev det en liten stund på soffan igen innan jag tog tag i disken. Det blev ännu en vända på soffan, sen satte jag igång med matlagning till mina lunch- och middagslådor. Idag blev det laxsoppa och kycklinggryta med ris. Under tiden har jag lyssnat på en hel del dansband, det får mig att längta hem lite, men bara så där lagom mycket :) På tal om hem så hade jag sånt jäkla Arken-sug igår på dagen! haha. Det hade inte suttit helt fel kände jag. Nu sitter jag iallafall på soffan igen och tar ett glas vitt som blev över från laxsoppan. Jag ska nog försöka städa och dammsuga lite innan dagen är slut men det är ingen panik än känner jag. 
 
 
 

Matchhelg

 
Igår var jag med och spelade med div2 när vi mötte Vårgårda hemma. Vi förlorade 0-3 men vi spelade överlag en bra match. Vi hade en jäkla massa målchanser men Vårgårdas målvakt var riktigt duktig så där gick inga puckar igenom. Det blev alltså inga poäng men jag åkte på min första utvisning på typ 2 år. Jag hängde inte riktigt med på vad som hände där men efter att jag och en motståndare smällt i isen efter en kamp om pucken fick jag sätta mig i båset för tripping. I samma veva gled jag in i sargen med ryggslutet som slog i först, det var inge vidare skönt. Det känns idag ännu, har ont i svanskotan och vid vänster skulderblad. Men det är bara att glömma nu för om typ en halvtimme ska jag sätt mig på bussen och dra till ishallen igen. Idag klockan 16:30 är det dags för div1 match mot Linköping.
 Imorgon har div2 borta match mot Skövde som jag också kan spela om jag vill, men jag tar det som en vilodag och stannar hemma. Måste hinna laga mina matlådor för veckan också.
 
 

Tårtkalas!

 
I går gjorde vi nåt lite annorlunda, blomtårtor! Det är alltså bara oasis som vi stuckit blommor och nålat fast blad på. Här fick vi i princip helt fria händer att vara kreativa och komma på olika sätt att använda växterna på. Antingen kan man använda hela blommor, eller också disikera dem helt och använda sig av kronbladen skillt.
Det blev ganska många olika häftiga tårtor.
 
 
 
 
 

Vecka 2

 
Här är en del av vad vi pysslat med den här veckan.
I buketterna här nedan har jag testat på det här med kontraster, tex att komplementfärgen lila till färgen gult framhäver det gula ännu mer än om det lila inte varit där.
 
 
Vi har börjat med begravningsbinderier och har gjort ett grupparbete i symmetrisk kistdekoration. Här är min och Emmas färdiga dekoration.
 
 
Ännu några fler bordsdekorationer
 
 
 

Bordsdekorationer

 
Idag har vi gjort avlånga bordsdekorationer
Den sista vi gjorde idag (i det här fallet den undre bilden) fick vi ta med hem!
 
 
 

Mer blommor

 
3 bordsdekorationer och en bukett
 
 
 
 
 

Floristutbildning

 
I går var det min första skoldag på floristutbildningen! Jag behövde nästan bara komma in i klassrummet för att känna att jag valt rätt. Jag har en jätte härlig klass med 13 stycken tjejer och lärarna är alla super trevliga och duktiga. Vi gick igenom vad utbildningen kommer innehålla och hur allt kommer att fungera och så. Så det var en rätt kort dag men innan vi gick hem fick vi göra vår första bukett som vi dessutom fick ta med oss hem.
 Imorse när jag vaknade var jag super taggad på att åka till skolan och börja utbildningen på riktigt. Meeen så har det ju kommit cp mycket snö inatt, blötsnö... Så det var ju ett litet träningspass bara att ta sig fram på gångbanor. Dessutom stod det en bil i backen här vid mig som inte kom upp utan det bara slirade för honom. Och även fast jag hade brottom till bussen kunde jag inte bara gå förbi så jag hjälpte honom att knuffa, sen växlade vi så jag körde och han knuffade. Vi kom in i garaget till slut! (Y) Yeei bra jobbat. Han blev nog glad.
Då den här staden inte är så van vid det här vita som kommer från himlen på vintern så finns det inte tillräckligt med resurser till det här med plogning. Till skillnad från hemma där vägarna är plogade även fast man stiger upp 5 på morgonen. Nåja, en jävla massa bussar och alla spårvagnar var inställda iallafall så det var ju ett litet projekt att ta sig till skolan idag. Hade det varit något annat än just skolan hade jag stannat hemma, men det var ju vår första riktiga dag idag! Dit kom jag iallafall och bara någon minut efter 9! Under de första timmarna av dagen trillade fler och fler in och vi var 11 stycken sen tillslut.
 Efter att läraren kommit fram vid 10 tiden hjälpte vi till att bära in blommorna hon varit och köpt, och sen började vi med att lära oss om varuhantering och snittade, satte i vaser och prismärkte alla blommor.
 Efter lunchen hade vi lite teori och sen fick vi lära oss hur man egentligen sätter ihop en bukett och fick sedan testa oss fram på egen hand. Jätte roligt ju!
 
 
 
 

Mot kvalet!

 
Efter helgens 2 vinster är nu GHC klara för kval!
I Lördags mötte vi Hvidovre som vi inte lyckats vinna över i de två tidigare mötena. Men den här gången var det vår tur! 3-2 slutade den matchen. Jag gjorde min andra poäng för säsongen :') haha, en assist till 2-0 målet. Skoj var ju det, annars spelade jag inte så mycket den här helgen.
 I söndags var vi på långresa till Karlskrona. Om vi nu vann den här matchen så skulle vi vara helt klara för kval. Som tur var så lyckades vi ju med det ;) Efter första perioden ledde vi med 4-0 men slutresultatet blev 5-3. Så nu har vi kval att vänta, som drar igång i slutet på Februari. Innan dess har vi 2 matcher kvar i serien, båda mot Linköping.
 
 

2016

 
Nyår är överstökat och 2016 är här. Nyårsafton hos Hia och Jonas blev precis så bra som jag hade hoppats. Vi hade knytis med en massa god mat, kikade på fyrverkerier vid hepporna och dansade hela natten. Jag var kvar till sist och var hemma vid 06:00.
 
 
 
 
 
I tisdags efter jag och mamma varit och jobbat åkte vi + pappa till båten med fullastad skåpbil. Under de 7 timmarna det tog att åka från Grisslehamn till Göteborg hann vi med att se både bronsmatchen och finalen av jvm. Eller jag och mamma tittade på min telefon och pappa fick höra matcherna via våra reaktioner. Precis när vi var framme vid hotellet och stod i receptionen och skulle checka in gör Finland det avgörande målet i finalen!
På hotellet sov vi en natt och sen på onsdag morgon vid 9 började vi lasta in saker i min lägenhet! Det tog typ en timme och sen hämtade vi mina saker jag hade hos Nina. Vi plockade och pysslade här fram tills det var dags att ta oss till Scandinavium för att se Frölunda möta Modo. Andra gången jag varit och sett Modo spela och till på köpet blev det en vinst den här gången! I Torsdags tog vi en trip till Ikea och sen hade vi en hel del att göra resten av dagen. På kvällen var mamma o pappa med mig till Angered och kikade på vår träning.
 
 
 
 
Sen igår morse åkte de hem igen och jag blev lämnad ensam, inte för det gör så mycket, jag trivs så bra här :) Så jag pysslade lite till här, handlade och lagade vettig mat(!) innan jag åkte till ishallen där vi spelade en veteranmatch. Jag var så stel och hade så ont i kroppen efter torsdagens träning men jag överlevde. Idag, just nu däremot, är jag inte så levande. Jag har spelat match med div2 idag då vi mötte Halmstad. Men, vi vann med 8-1 så att jag har ont i kroppen gör inte så mycket så här i efterhand. Nu blir jag på soffan resten av kvällen, så de så!
 
 

RSS 2.0