Sälen

 
Jag sitter på ett tåg som för tillfället är ca 2 timmar försenat till Stockholm... Orkar inte! Nu hinner jag alltså inte hem med dagsfärjan utan jag får snällt boka om till sista turen.
Jag hinner ju blogga lite nu iallafall. Jag måste ju berätta lite om lagresan till Sälen.
I torsdags förra veckan åkte vi ett glatt gäng på 14 brudar upp mot Sälen. Vi startade runt halv 7 på morgonen och var väl framme runt 13-13:30. När vi kom dit anslöt även Jossan till gruppen och vi var 15 stycken. Vi hade 3 stycken stugor som låg någorlunda nära varandra.
Det regnade när vi kom fram men vi var ändå snabba på att fixa utrustningar så vi skulle hinna med några åk. Jag hade förbokat grejer och bestämt mig för att testa snowboard! Jag fick lite tips och trix av Gudrun till en början och sen var det bara att åka. Det var så jäkla kul! Är så glad att jag vågade testa.
När det började regna lite väl mycket och backarna började stänga letade vi upp stugorna och fixade oss för kvällen. Vi möttes upp i ena stugan och hade en liten förfest innan vi drog till ICE nightclub. Vi var 4 tappra krigare som var där till stängning sen tog jag och Hanna oss hem till vår stuga, käkade lite mat och gick sen och sova. Det blev ca 3 timmars sömn för nästa dag steg vi upp tidigt för att vara i backen när de öppnade. Det var strålande sol och fint väder! Och väldigt isigt uppe i backarna så jag hade lite bekymmer att svänga och stoppa som jag ville, men det tog inte så länge innan snön blev bättre.
Vi åkte hela dagen typ, med ett litet brake för lunch och afterski. Jag var sjukt trött hela dagen och skulle gärna ha tagit nån nap under dagen men det hanns inte med. Hem igen, fixa sig, förfest, ICE till stängning, nån slangs efterfest, hem 2 timmars sömn. Och så gör vi om det en dag till! Haha. På lördagen orkade jag dock inte ut i backen nå tidigt. Jag tog en liten nap innan jag och Hanna tog oss dit. Så blev det afterski, hem, fixa sig, sen slöt vi alla upp på Harrys för gemensam middag. Vi gick hem (Eller taxi om man frågar Hanna och mig) efter maten, körde förfest innan vi gick ut. På väg hem från klubben tänkte jag att det skulle bli skönt att sova tidigare än föregående nätter, men då möter vi på två killar som vi hänger med resten av natten, jag sov 1 timme... Haha. 7 timmars sömn på 3 dygn, Så värt det! Man var lite mör i bilen på väg hemåt. Jag är väldigt glad att vi gjorde den här resan. Jag har haft så roligt!
 
 
 
 
 
 
 

Tillbaka i Gbg

 
Den här veckan har vi börjat med bröllop i skolan. Så spännande! Så hittills har jag hunnit göra tre stycken brudbuketter. I tisdags fokuserade vi på buketten och i onsdags testade vi att pynta även handtagen. I onsdags var det även öppet hus i skolan så då började vi först 12 och var i skolan til 18.
 
 
 
 
I torsdags och fredags hade vi exponering. Men i onsdags hade jag sån huvudvärk så jag var bara med på typ halva teorin innan jag åkte hem. Så jag missade vad de andra började med i ett grupparbete nere hos Vikholm form. Men jag hakade på en grupp sen i fredags när jag var tillbaka. Jag och Susanne fick även ett uppdrag att gå och köpa ett träd att plantera och exponera upp på en vagn som dom kan ha på utsidan av butiken. Det blev ett fint Kumquat träd!
 
 
 
Jag har hängt en hel del med Mysan den här veckan då hon haft Leo hemma på Åland ännu. Så i torsdags lagade vi en laxpasta till middag. Så jäkla mumsigt! Och igår frossade vi i räkor och tittade sen på Let's Dance. Jag tittade även på match 7 mellan Modo och Leksand som slutade så som det absolut inte fick göra. Hej Allsvenskan... 
 
 
 
 

Påsk

 
Jag har inte riktigt haft nån ork att skriva här på senaste, men nu tänkte jag plöja igenom de senaste dagarna.
Förra veckan på måndagen så började vi med ett grupparbete i skolan. Vi skulle göra en kistdekoration, en begravningskrans och en valfri dekoration. Och vi skulle göra egna inköp så vi fick en summa pengar att införskaffa allt vi behövde till de tre dekorationerna. Vår grupp bstämde att vi skulle göra något vårigt och använda mycket från naturen, vi ville att det skulle se ut som det växt upp där på plats. Så det här jobbade vi med på måndagen och tisdagen. Vi var själva väldigt nöjda med resultatet och var väldigt eniga i allt vi gjorde.
 
 
 
Under tisdagen hörde Hotel riverton av sig till skolan och undrade om vi kunde komma till dom på onsdagen för att göra blomsterarrangemang till ett event till kvällen. Vi bestämde att vi skulle göra det och var hela dagen på hotellet och fixade. Det var riktigt kul det med, vi blev indelade i 3 grupper där en grupp hade hand om scendekorationerna, en annan grupp hade mingelborden och min grupp gjorde dekorationer till bankettborden.
 
 
På onsdagskvällen var det ÄNTLIGEN dags för mig att hoppa på tåget och påbörja resan hem! Jag valde att ta ett kvällståg för att sova på hotell i stockholm en natt och kunna ta första färjan hem på torsdagen. Mysan hämtade mig från båten som var inne 12:15 och skjutsade mig till mammas jobb där jag överraskade henne med min närvaro. Hon trodde nämligen att hon skulle hämta mig från båten vid 18. hehe. Det var så skönt att komma hem 12 istället för 18. Men redan vid 13:30 hade jag tid hos frisören och där satt man ju några timmar. Sen hämtade pappa mig och vi gjorde lite ärenden, och klockan 17 först var jag hemma! Äntligen hemma i Björsby, och hos kissorna! På kvällen var jag en sväng till Hia där också Mysan och Lina var.
 
 
 
På fredagen blev jag upphämtad av Hia och Jonas och så åkte vi till Granö där Martha bjöd oss på brunch! Såå fint hade hon gjort det och allting var supergott, skumpan smakade rätt bra den med. hehe. När jag sen kom hem igen satte jag igång med att göra lite påskbuketter, en som mamma skulle få och varsin till faster och kusin som bjöd oss på middag på kvällen. Så där hade jag att göra en stund. Först gjorde jag 3 stycken reden av björkris, sen gjorde jag buketten med massa fina blommor i påskfärger.
Sen på kvällen då så var vi på middag och sen blev jag upphämtad av Leo som skjutsade mig och Mysan till Hia där vi förade innan vi drog till Arken (<3). Det var väldigt lite folk ute men det är då man brukar ha de roligaste kvällarna! Och roligt det hade vi, vid 6 nångång var jag hemma och sov sen några timmar.
 
 
 
 
Jag kommer knappt ihåg vad jag gjorde på lördagen men jag var iallafall till stan och hittade mig ett stort påskägg så jag kunde göra mitt ägg-vin! Så det pysslade jag lite med. Sen fixade jag mig och så hade vi middag hemma i Björsby. Och sen senare möttes alla brudar upp hos Hia där den traditionella påskfesten ägde rum. I påskshotsjakten gick det inte jätte bra för mig i år, jag hittade bara 4 shotar, MEN när det handlade om att shotta snabbast tog jag hem vinsten! Så bar det sen av till Arken igen. Ännu en lyckad kväll ute.
 
 
 I söndag var jag till Natalie en snabbis och pussade lite på sjuklings kissen och på kvällen tog jag bilen och cruisade runt med Hia och Mysan. Det var svinkallt och blåsigt men jag tog mig ut och tog denna bilden uppe på pissberget.
 
 
Och sen var det då Måndag. Så snabbt dessa dagar gick.. Dags för att åka tillbaka till Göteborg. Tur det snart är dags för 3 veckors praktik hemma på ön!
 

RSS 2.0