Onsdag 29 Februari 2012

Oj vilken härlig dag det är! Jag blir på så galet bra humör när våren närmar sig :D Jag försöker hjälpa våren lite med att skotta bort all snö från altanen ;) Sen sköter det sista sig ganska bra själv med hjälp av solen.
Har varit ganska pigg (!) idag också, så jag har hunnit storstäda inne på toaletten. Äntligen.. + damsugit och torkat damm i resten av huset. Det är dagar som denna som jag får ork och inspiration till att städa. Sen har jag bykt 2 maskiner tvätt också. Intresseboken antecknar :)
Har idag suttit och läst om olika utbildningar.. v e t  i n t e  v a d  j a g  s k a  g ö r a ! När jag var liten , då skulle jag bli florist sa jag. Kanske jag skulle bli det? Det verkar kul. Men ger det bra betalt, jag vill ju ha massa pengar ;) Gympalärare kanske, (då har man ju lov lite nu och då) eller Tandläkare? Det ger bra med lön säger dom. Men sitta och pilla i andras munnar? :s Gah, måste hitta nåt snart innan det är för sent med anmälningar.. Lite kinkig på var skolan finns också. Vill inte ha allt för långt hem, och det måste finnas nåt lag jag kan träna med. Skulle va skönt att ha en klar bild av vad jag vill göra. Jag orkar inte plugga 5 år heller.... skulle räcka med 2 :p haha

Bild från nyår 2011



Tisdag 28 Februari 2012

Härlig dag det var idag! Det är underbart när man måste ha solglasögon när man kör bil. Men jag hann inte njuta så mycket av vädret. Efter jobbet gjorde jag och mamma lite ärenden. Jag var bland annat och fyllde på mitt Avancia kort, så nu är det bara att träna träna träna! Sen var jag så galet trött så jag måste fara hem och sova. Var så trött så att jag inte orkade fara på hockey träning.. Jag sov från 14-18. Gillar inte att sova bort hela dagen, men.. kan man inte hålla sig vaken så vad gör man? Hade planerat att träffa vänner idag också.. blev inte heller av :(


Lördag 25 Februari 2012 Kvartsfinal --> SEMIFINAL

Dagens kvartsfinal är spelad och vi vann, med hela 7-1 mot Västerås! Nice. Betyder semifinal mot SHK om 2 helger. Vi började matchen bra, men det stod ändå bara 1-0 efter första perioden. Vi ryckte upp oss ännu lite till och det räckte till överlägsen vinst. Jag spelade mestadels med Amanda och jävlar va bra det gick :) Jag gjorde 3 mål och var assist till båda hennes mål! As nöjd. Alla brudar var super duktiga idag. En extra eloge till Lollo som ännu en gång ställde upp och stod i mål och gjorde en super bra insats men en massa fina räddningar! Det var nog en av de roligaste matcherna jag har spelat den här säsongen, för vi spelade verkligen bra, och spelade på alla spelare :)
Just nu sitter jag i Björsby, för efter matchen åkte vi hem och duscha sen drog vi hit till mamma och pappa och åt super god middag + några lonken ;) Var jäkligt sugen på att gå ut men det verkade inte som det var nån annan som sku ut. Sparar det till Fredag då, för vi borde inte ha nån match nästa helg så då, ÄNTLIGEN, (haha) får jag gå ut och dansa med mina fina vänner igen :)
Har suttit och "pratat" med pappa och klicken ikväll och att jag och Kim funderar på att flytta till Sverige efter sommaren och jobba el. studera. + att jag förstås vill fortsätta spela hockey någonstans. Pappa har lovat att om jag tänker studera så betalar han skolan. hehe. Inget vi har planerat klart, men det låter ganska troligt att vi drar. Bara vi hittar jobb åt kim, lägenhet + skola/jobb åt mig :) Skulle vara så skönt att fara och uppleva annat medans vi är "unga" :D Vi får se hur det blir, måste hitta en skola snarast om jag ska utbilda mig. Mer om det när vi bestämt nå mera.


Torsdag 23 Februari 2012

Lägret är över och jag är hemma! Kom hem typ kvart i 2. Somna runt halv 3..
Såhär har våra dagar sett ut: Vakna, Äta, Stretcha, Skrinna, Stretcha, Äta, Skrinna, Stretcha, Äta, Åka stjärtlapp, Stretcha, Äta, Stretcha, Sova. Hehe, nja inte riktigt men nästan iallafall. Har varit ganska kul, vi har haft 2-3 ispass om dagen. Och haft int i alla muskler man har ungefär :) Vi har spelat 8 matcher och mitt svarta lag vann alla utom 2 som vart lika. Jag gjorde 10 mål på dom 8 matcherna. Känner mig nöjd :) Men gud så skönt att va hemma igen!

Idag ska Kim tydligen jobba kväll så om nån vill hitta på nåt så är det bara att höra av sig. Fast först ska jag och äta till mamma! :]

Clutch Bag & Purse










Fredag 17 Februari 2012

Woho, Modo spöa Luleå igår! 4-1! Grymt.

Fredag idag då, det betyder träning. Sen hem och sova och upp inatt o åka till Finland.

Bosse kommer med tror jag


Var till posten och hämtade ut mina grejer från Missguided idag efter jobbet! Älskar att få paket. Kommer bilder på grejerna. Så snart jag får pengar ska jag också beställa en massa från H&M Katalogen inför våren och sommaren. Hatar vintern.. tror inte jag är ensam? Jag vill bara ha vår och fylla år och ta på mig vårjackan och , åh, det är långt kvar :( Nåjaa, ska packa lite till nu. Får se kanske jag skriver nåt innan vi drar iväg.
Bye!


Hockey

Imorgon natt åker jag och Amanda (Och några andra brudar från IFK) iväg till Finland på ett hockeyläger och kommer hem natten till Torsdag. Det kommer bli kul och givande. Vi kommer förmodligen att vara äldst där men det gör väl inget. Nu när våran grundserie är slut passar det perfekt med ett läger innan slutspelet drar igång. Som det verkar nu kommer vi att möta Väserås i kvartsfinal på hemma plan. Åh, jag vill spela nu. Och att vi ska ta oss ända till final igen :) Fast förra året var vi direkt kvalificerade till semifinal, men nu blir det kvartsfinal också.

 

 

Bild från Måndagens Ålandstidning på jätten Tessi! haha


Haha, Mickis och jag på det förra lägret vi var på. Vi var ganska små :p
Den gången var vi yngst på lägret och ville mest hem vill jag minnas!

REA fynd


I en av vinterns sista månader tog jag mig till stan för att köpa någe snyggare vinterskor istället för att loda runt i mina gummiskor som jag haft 3 år snart. Råkade va ½ rea priset så jag fick dem för 29€ istället för 89€

Onsdag 15 Februari 2012

Var in till stan med mamma efter jobbet och köpte lite krukor till några blommor som måste planteras om. Och så hitta jag lite fina saker att pynta om min dörrkrans med. Sen fynda jag ett par skor på Zko för 29 € som från början kosta typ 89€! Nice Vi gick till bagarstugan och jag åt Ålandspannkaka, ååh det var så gott :)
Nu har jag just fixat klart kransen så här är lite bilder

Före


Materialet jag använde


Färdig! Lite fräschare :)


 

 

Ståltråden mellan "välkommen" och hjärtat snurrade jag runt en tandpetare så det blev som en fjäder

 

 

 


Tisdag 14 Februari 2012

Såhär såg min alla hjärtans dag ut:

Jobbade som vanligt, for hem, mamma kom hit med en blomma  och allahjärtansdags-bakelser från choklad :) Mumsiga. Dammsög golven och drog över dom med en mopp, Satt och gosa med Bosse, Kim kom hem, for på träning som var jobbig idag. Men bara för att jag fortfarande är sjuk :p Kom hem, laga mat, gick och duscha (blev översvämning på hela toa golvet! fuck), OCH nu, titta på TIK-MODO.

Kul dag! eller inte :) haha. Men bara för att det är den dagen det är så.







Puss Kim <3

Söndag 12 Februari 2012

Nu är jag hemma efter helgens Sverige resa.

I Lördags åkte vi till Gimo och spelade match, Vi var 11 utespelare och Fia i mål (som endast hade stått i mål på träningen dan före!) + att det var en del som var krassliga, inkl jag. Vi spelade helt okej och var stundtals bättre än dem. Men vi fick inte in våra skott! Matchen sluta 4-0 till dem. Fast skottstatistiken var 21-20, så det var ju en jämn match men men. Skulle vi haft vårt absolut starkaste lag med oss hade vi nog vunnit dem.
Efter matchen duscha vi och fixa oss så for vi iväg till Gränby Centrum, S H O P P I N G! haha. Fast först åt vi. Jag åt Spaghetti Carbonara, som jag höll mig mätt på jävligt länge. Sen sprang jag runt med Mickis där i typ 1 ½ timme. Det har ju blivit så stort och det tar fan ett bra tag att gå runt allt. Men jag hitta massa nödvändigheter för en gångs skull, + lite annat kul också ;)
Vi hoppa in i bussen igen och drog till hotellet. Där fick vi våra rum (jag bodde med Mickis) och låg och chilla nån timme innan vi for iväg och spela laserdome! Fyyy va kul det var. Man var så jäkla inne i spelet så man var helt skakig och full med adrenalin efter åt! Jag fick bäst poäng efter första matchen, haha, och ställningen blev precis lika mellan båda lagen! Sen spela de en gång till, men jag var inte med. Jag blev sur för mina favorit mjukisbyxkor gick sönder :( Och så slog jag min häl. Så jag satt där och drack slush och höll koll på vad som hände där inne på spelområdet. Mitt lag vann den matchen! Skit kul, det måste jag göra om!

Vi fick sova länge inatt och klockan 7 vakna jag och kunde inte somna om, så jag låg och kolla lite på tv tills jag gick ner med kim och åt frukost vid halv 9. När alla sen hade ätit gick vi och plocka ihop våra grejer och drog iväg till Gränbyhallen för match mot Almtuna.
Det var underbart soligt väder så man blev riktigt pigg och glad när vi var ute och värmde upp. Spraya en jävla massa nässpray så var det dags för match. Vi inledde matchen starkt och man märkte inte att vi var förkylda. Vi hade ett bra tryck i deras zon och efter lite arbete lyckades jag slå en ispuck som letade sig hela vägen in i mål. 0-1! Vi fortsatte vårt spel men nu märkte åtminstone jag att det bara blev tyngre och tyngre i benen. Perioden led mot sitt slut men i 14:e minuten tryckte Almtuna dit ett kvitteringsmål... 1-1
I Andra perioden tappa vi ibland vårt fina spel och det var Almtuna som hade matchen. Men Antonia jobbade in ett fint mål och vi var åter i ledning! Sen var Louise F framme och hittade målet och satte dit 1-3 pucken! Almtuna jobbade på och gjorde 2-3. Onödigt spännande. Dom var riktigt irriterade när det inte gick som de ville och de börja förstås spela fult.
Nu minns jag inte riktigt i vilken period de sista målen kom men Antonia gjorde ett till mål och vi ökade igen på vår ledning till 2-4, vilket de senare ändrade på till 3-4.
Så slutade matchen och vi vann!! En ruggigt jämn match som det alltid är mot Almtuna. Och Lollo var grym i målet :)

Nu är det skönt att vara hemma igen men jag antar att förkylningen inte tänker lämna mig efter helgens håll igång. Ont i hela kroppen har jag iaf.

Lördag 11 Februari 2012

Ja då bär det snart iväg över till Sverige med laget för matcher både lördag(Gimo) och söndag(Almtuna) + lite laserdome, shopping mm. Får se om jag kan spela, eller jag ska spela, men hur mycket ork man har sen är en annan sak. Känns som halva laget är förkylda.. Vi ska vinna iallfall :) Bor på Scandic inatt och kommer hem tidiga färjan på Söndag. Blir nog bra det här. C ya!

Fredag 10 Februari 2012

Jag hade en underbar dröm inatt! Jag kom till jobbet och golvet var fullt med lådor från Ålandsbagarn, fyllda med gräddmunkar!! haha. Hela morgonen var jag sugen på gräddmunk så mamma köpte som vi åt efter lunchen. Gott!
Det blev lite längre arbetsdag idag för vi måste göra röror och dressingar till Måndag eftrsom både mamma och jag är borta hela helgen. Skönt med Fredag!





Igår var vi till farmor och farfar på en "brakmiddag", jäklar va gott det var och så mätt man blev. Sen kan man ju inte äta där utan att det är efterrätt också. Snacka om att man var trött och stinn sen på kvällen.

Nu ikväll är det träning, men jag ska inte va med, bara och skrinna lite och skjuta. Förkylningen har inte blivit nå bättre tycker jag så får se hur det går att spela imorgon och på söndag...

Choklad fudge + parkeringsböter


Vi for till Bagarstugan och fikade och snacka skit :)



Sen fick jag en såndär trevlig (Läs: inte så trevlig) plastficka med innehåll!

Torsdag 9 Februari 2012

Det blev dålig uppdatering igår, beror nog på att jag somna vid 4 och vakna vid 5 imorse. 13 timmars sömn! Det tog på att bada bastu hos mamma igår :) Men det är jätte skönt att sova så länge ibland. Har ju varit super pigg och glad idag då.
Fast, när jag var påväg hem från jobbet blev jag lite sur. Gaspedalen i bilen sluta fungera mitt i allt! haha. Mitt på Jomala rakan :D Så Kim fick komma dit och hjälpa mig. Det var inget större fel än att vajern hade hoppat av. Tur, för jag ska in till stan vid halv 2 och fika med brudarna :)
Så nu ska jag sminka mig lite och gör mig lite fräsch iallafall.


Tisdag 7 Februari 2012

Är förkyld och mår skit. Igår sluta jag jobba 11 och for hem och la mig på sängen, där jag blev heela dan. Ränkar man med igår och inatt så har jag typ legat i sängen 22 timmar i sträck. Inte konstigt att man har ont i ryggen.
Inatt sov jag inte mycket och imorse var jag helt slut med världens huvudvärk. Blev inget jobb. Tycker inte om att lämna mamma ensam på jobbet sådär. Men jag skulle ändå inte varit mycket till hjälp där idag.
Mitt huvud sprängs snart av allt snor!!
En sak som är jobbigt när man är sjuk är ju att inte kunna träna... jag som hade kommit igång så jäkla bra. Hoppas att jag åtminstone kan va med på träningen på Fredag eftersom vi har matcher i helgen.
Fan, jag klarar inte av att va hemma och va sjuk. Det är ju så tråkigt så jag dör!
Nå, ska dricka mitt finrexin, spraya mitt nässpray, äta mina halstabletter och massa värktabletter och hoppas på att bli frisk!

Bild från USA hösten 2010



Grand Canyon




Söndag 5 Februari 2012

Vi har en knäpp katt! Igår kväll tog Irish min en hårsnodd, inge konstigt med det för dom e ju roliga. Men.. när jag skulle kolla vad hon gjorde med den så såg jag till min förvåning att bara en liten stump av snodden hängde ur hennes mun!! Jag tog tag i den och tog ut den... Halva snodden var uppäten! haha idiot :D Hoppas hon inte får ont i magen :( Men vem vet hur många snoddar hon har hittat och ätit upp här hemma.


Knas-fia


Idag blir en lugn dag, men jag tror vi drar till Islandia en sväng och kollar på en match. Förkylningen tycks ha kommit till "snor-stadiet" och halsen gör fortfarande ont.....


Matchen

Ja vi lyckades vinna över SK Iron med 2-0 idag. Lite snålt med tankte på våra 40 skott vi sköt!
Men vi spelade jävligt bra och hade riktigt fint passningsspel. Dock gjorde dom nog oss lite bättre ibland när de inte gick på oss utan vi fick åka ganska mycket som vi ville. Men vinst är alltid vinst :) Bra jobbat av allihop.
Första perioden blev mållös men skottstatistiken visade 13-1 i vår favör. Vi ville förstås få in det där första målet och i andra perioden var Antonia framme och satte dit vårt första mål! Härligt. Vi fortsatte att storspela men nå fler mål i andra perioden blev det inte.
Tredje perioden var inte sämre heller, och där lyckades Sanna peta in pucken i mål efter ett mycket fint skott från Linnea J. Vi kände oss taggade för att sätta dit ännu fler, vilket vi nog var värda också. Många av oss var nära men det ville sig bara inte. Jag är iallafall nöjd med vinst och vårt fina spel! Ni som inte var och tittade missade nåt ;)
Nya tag nu inför nästa helg då vi har match både lördag och söndag mot Gimo respektive Almtuna. Tuffa matcher då vi inte lyckats vinna våra tidigare matcher mot dem. Men med dagens vilja ska det nog gå vägen :) Hoppas bara att förkylningen försvinner!

Pratade just med mamma och A-laget hade vunnit mot Östervåla med 5-2. Grattis gubbar!
Synd att deras supporterresa krocka med vår match.

Nu väntar Kim och jag på att klockan ska bli halv 8 då MODO-AIK spelar. Heeeejja Modo!

Lördag 4 Februari 2012

Det tycks inte vilja bli varmare ute.. Vi har svin kallt i huset och det är inge vidare för min hals känner jag. Men Kim eldar nu iallafall. Mysigt.
Ja, idag har vi match mot Iron då. Tagga! Känner att vi kan ta det här. Senast vi spela mot dem hade vi lite otur, när vi märkte att 2 hela utrustningar var kvar på Åland... Nå, det löste sig bra för vi plocka ihop allt extra vi hittade i våra egna korgar, sen fick vi låna resten av motståndarna. Jävligt schysst.
Jag fick spela i samma kedja som Lollo (hennes utrustning var hemma), och det gick för jävla bra. Och jag tror vi fixade 2 av målen. Enligt min åsikt så spelade Lollo bästa matchen på säsongen då. Strongt med tanke på att inte ha sin egen utrustning. Matchen vann vi med 3-1. Överlag var det inte vår bästa match, så spelar vi bättre idag ska vi nog kunna vinna med mer till och med! + Att vi har full trupp idag, inte dåligt. Hoppas vi får mycket publik så kom och kolla! :)

Mamma och Pappa är till Sverige på supporterresa med A-laget idag (pappa kör bussen), så de missar vår match :( Men det är deras förlust ;)
Ska nog ta en kopp tee nu så halsen blir någorlunda på grej.


När det är såhär kallt bor jag i min House Of Hygge

Fredag 3 Februari 2012

Fredaaag! Härligt, ikväll blir det träning trots att jag har lite ont i halsen. Tänkte först att jag inte skulle träna ikväll och vila inför morgondagens match mot SK Iron. Men jag chansar på att jag inte blir sjukare av att träna. Matchen är 14:30 i Islandia. Kom och hejja :))
Kom på att det enda positiva med -13 grader, är att man kan frosta ur frysen! All mat ut på trappan bara. Äntligen tog jag mig i kragen och får det gjort. Så nu sitter jag och väntar på att isen ska smälta och dricker min efterlängtade Battery! haha

Mmmm!

 



Hylla

Shoes <3



02.02.12

Snacka om kallt idag! Usch, jag vill inte ha nå jävla snö mera.

Det vart en kort arbetsdag idag, vi slutade 10:30. Har hunnit med lite städning + tvätt.
Ikväll bjuder mamma på middag <3 men före det ska jag iväg till Avancia på ett spinningpass!

4 av alla min 5 orkidéer blommar för fullt!


01.02.12

Hujj, vad jag har mått skit och varit trött idag så efter jobbet for jag hem och sov från 12-16. Sköönt.
Kim kom hem vid 14 och han la sig också och sova. Tror vi håller på blir sjuka :( Kim hade tydligen spytt imorse.. blä. När vi båda var vakna runt 17 så åkte vi och käka kebab till draken. När vi var mätta for vi och titta på innebandy i Baltic.
Träffa på Erre, hon fick mig på bättre humör :) Härligt med riktiga vänner! För mina vänner är bäst!

Hitta 2 inte så smickrande fyllebilder från Kino! haha underbart


RSS 2.0