Förlust & Vinst

 
Matchen med div2 mot Vårgårda i fredags blev en jämn historia men som tyvärr slutade med en 3-2 förlust. Evelina och Nico gjorde våra två mål och vår kedja hade bud på ännu fler mål men det ville sig inte. Vi gjorde även ett 3-3 mål men som domaren inte tyckte att skulle godkännas för att någon stått i målgården. En bitter förlust kan man säga. Men igår blev det iallafall en vinst mot Hovås med 9-1, trots att vi verkligen inte spelade bra i stora delar av matchen. 3 poäng är 3 poäng. Jag såg att mina brudar hemma på ön tagit 6 poäng den här helgen. You go girls, fortsätt ånga på, det här är er säsong! Jag hejar på er här bortifrån.
Idag har jag haft så sjukt ont i axlarna. Det var en riktig pina att åka buss och stå och hålla i sig, eller ja, att försöka klä på sig var ju inte så kul det heller. Imorgon måste jag ta reda på vad det är och om jag kommer bli tvungen att vila.
Jag har varit sjukt avis på alla som firat och haft en mysig lillajul den här helgen, jag får vänta 21 dagar till innan jag är hemma och får känna på julstämingen. 
 
 
 
 

Åland / Göteborg

 
Förra veckan var jag hemma på Åland igen. Sista gången innan jul. Jag var till banken igen och nu är allt med lånet inför skolan klart så nu är det bara att vänta på räkningen. Det var som vanligt underbart att vara hemma. Jag gjorde julkransar till mamma, hjälpte mamma med nya etiketter på jobbet, sökte sommarjobb.Sen hade jag en grymt bra lördagskväll som från början var planerad att Jag och Timms skulle hänga, laga middag, förfesta och sen dra till Arken. Det blev bättre än så då vi tillslut var 8 stycken på förfest istället för 2. Och sen drog allihop till Arken. Jag hade skit roligt :) I Söndags var det dags för hockey när A-laget spelade sin sista match i grundserien. 
Och i måndags var det dags för att återvända till Göteborg igen. 
 
 
 Imorgon är det dags för match mot Hovås, men ikväll ska jag med div2 för match mot Vårgårda. Vi är en femma från div1 som ska med och spela. Jag har haft ont i mina axlar den här veckan, och jag vet inte var det kommer ifrån. Varje morgon när jag vaknar gör det jävligt ont, sen brukar det bli lätta ut åt dagen. Igår på träningen kände jag av det varje gång jag sköt eller gjorde vissa rörelser i passningar. Så vi får se hur det känns nu ikväll. Förhoppningsvis ska det inte störa mig allt för mycket.
 
 
 
 

Hockey helg

 
I måndags hade vi en träningsfri dag efter den intensiva helgen i danmark. Sen körde vi träning som vanligt tisdag-torsdag och igår var det dags för returmöte mot Hvidovre. Precis som i matchen mot Danska landslaget fick jag spela i 2:a kedjan till att börja med. Vi spelar bättre än förra lördagen när vi mötte dem men ändå inte så bra som vi kan spela. Efter första perioden leder de med 0-1. Jag byter plats med Sandra inför andra perioden och går ner i 3:e kedjan och spelar där resten av matchen. Sen i andra perioden blir spelet lite bättre och efter 16 spelade minuter sätter Lauren dit kvitteringspucken. Ett mycket viktigt mål! I 3:e är Margot tidigt framme och ger oss ledningen med 2-1. Dessvärre kvitterar danskorna till 2-2 och gör sen även 2-3 som står sig matchen ut. Riktigt surt att inte få med nån poäng från den matchen men så är det.
 
Vi avslutade gårdagen med en riktigt trevlig lagfest.
Jag börjar känna mig mer och mer hemma med det här härliga gänget!
 
Nu har vi spelledigt kommande helg och då kommer jag vara hemma på Åland igen <3 Jag åker härifrån på onsdag morgon och är hemma sen hela helgen.
 Imorgon ska jag och titta på en lägenhet(!!). Här i veckan hörde Amanda av sig att hennes kompis Therese i Östersund har en lägenhet här i Gbg som blir ledig i Januari och det ser lovande ut att jag får hyra den! Det skulle va så JÄVLA awsome att komma tillbaka hit efter julledigheten och få flytta in i en egen liten lägenhet och sen börja skolan! Jag håller tummarna så hårt nu att allt går som det är tänkt.
 

Danmark

 
I fredags åkte vi ner till Danmark och till Scandic i Hvidovre. Vi käkade buffé på hotellet och tog det bara lugnt. Igår morse efter frukosten åkte vi in till Köpenhamn och gick där och strosa i några timmar. Vi käkade lunch på nåt ställe där allt kändes oorganiserat och det tog en jäkla tid innan vi hade käkat och betalt för oss. Efter det åkte vi tillbaka till hotellet, och när vi kom dit blev det lite stressigt då vi skulle iväg direkt till ishallen för match mot Hvidovre. 
Matchen gick riktigt skit. Vi är slarviga och jobbar inte på det sättet vi ska. Jag spelade i 4:e kedjan i första perioden och en stund i andra men vi fick verkligen inte till någonting. Det bara funkade inte. Vi gick sen ner på 3 kedjor och då flyttade jag upp till 3:e. Efter det gick det helt okej ändå. Men det är i andra perioden som vi verkligen tappar allt och släpper in 5 mål. Sen i sista perioden spelar vi bättre och vinner perioden med 0-1. Vi förlorar matchen med 6-2.
 
 
Idag efter frukost gick jag och Hanna tillbaka till vårt rum och bara ligger på sängen och glor på tv och sover sen lite till. Sen väcker Janne mig när han ringer och säger att jag ska komma ner till lobbyn. Han skulle snacka skillt med alla kedjor och jag skulle idag upp i andra kedjan och spela där. Verkligen kul att få den chansen och det kändes rikrigt spännande att spela i en ny kedja.
Efter samtalen drog vi och åt lunch och sen vidare mot ishallen för att spela match mot Danska landslaget. Idag hade vi ett helt annat fokus och var väldigt bestämda med att hitta tillbaka till vårt spel. Det gav resultat! Vi spelade en grymt bra match där alla kedjor gjorde bra ifrån sig. Det var helt klart den roligaste matchen vi spelat. Det är så där vi ska spela, och gör vi det kan vi krossa alla lag i serien.
Vi förlorade matchen med 2-1 men det känns absolut som en vinst. 
Nu längtar jag bara hem till sängen. Vi är väl hemma runt 1 inatt kanske...
 

Fram och tillbaka

 
Igår kom jag tillbaka till Göteborg efter några dagar hemma på Åland. Det var lite för kort visit tycker jag men jag kommer att åka tillbaka om 2 veckor igen och då kommer jag vara hemma över helgen! 
 Jag gör inte annat än att åka fram och tillbaka nu känner jag, haha. Förra söndagen var vi ju till Linköping och spelade. Jag har väl inte ens skrivit om matchen men vi vann med 7-2. I första perioden gick det riktigt bra för mig och min femma, och jag tyckte det var den roligaste matchen jag spelat hittills. Resten av matchen gick helt okej den med men vi fick spela flera byten mot Linköpings "riksserie femma" så då var det betydligt svårare förstås.
 Den dagen satt vi 6 timmar i buss, och i Måndags när jag åkte hem blev förstås en lång dag på tåg, buss och båt.
Igår kom jag ju då tillbaka hit och idag om någon timme sätter vi oss i bil och åker kanske 4 timmar ner till Danmark. Där spelar vi match imorgon mot Hvidovre och på söndag mot Danska landslaget. Det kommer nog bli en riktigt trevlig helg detta!

Home sweet home

 
Jag älskar att vara hemma! 
 
 
 
 
 
 
 

Halloween

 
Igår kväll när jag kom hem från träningen så hade Nina Halloween middag med familj och vänner. Alla var utklädda eller sminkade så när Ninas son Vincent frågade om jag skulle klä ut mig eller sminka mig gjorde jag ju såklart det. Jag fick lite smink och gick jag in på rummet och hittade på något snabbt. Jag försökte mig på ett skelett. Jag som tyckt väldigt mycket om halloween de senaste åren och älskat att hitta på sminkningar/masker, tyckte det var skoj att jag fick göra det även i år ( trots att detta var en snabbsminkning)
 
 
Nu sitter jag i bussen med laget och är påväg till Linköping där vi spelar match 15:30. Vi hade just ett stopp i Jönköping så nu är det mindre än en timme innan vi är framme.
Som tidsfördriv räknar jag ner timmarna tills imorgon bitti! 05:55 går tåget :D

RSS 2.0