Snart hemma

 
Nu är det inte så länge kvar tills jag får kliva i-land på Åland igen efter mina 5 första veckor i Göteborg.
Imorse när jag steg upp så gjorde jag ett mycket tappert försök att få med mig allt jag hade planerat. Det slutade med att jag fick ta en extra handväska. Så jag har släpat på en liten resväska, en bag med typ hela hockeyutrustningen och en handväska. Detta har jag släpat på buss, spårvagn, tåg, buss och båt! Det har ändå gått smidigt, men när det var dags för tåget att rulla iväg så var det strömlöst mellan Göteborg och Partille så vi stod stilla 35 minuter innan vi kom iväg. Och till slut var vi 40 minuter försenade till Stockholm, men annars har det flytit på, och snart får jag komma hem till Björsby! Det är bara denna sjukt trista båtresa kvar, med världens sämsta wi-fi så jag kan inte ens titta på serier...
Dagarna hemma på ön ska jag hinna med bland annat jobba med mami, bankbesök, träning, kika på hockeymatcher x 2, mysa med Bosse(!), och träffa fina vänner. Jag kommer åka tillbaka till Götet med så mycket ny energi!
 
 

Kräftskiva

 
Kräftskivan igår var riktigt lyckad. Hela laget var samlat. För första gången har jag nu varit på kräftskiva utan de klassiska röda Åländska (eller rätt ofta kinesiska då) flodkräftorna. Här ska det förstås vara havskräftor! Nu åt jag bara 5 kräftor men goda va dom, sen tryckte jag i mig typ 400 gram räkor till på det. Jag älskar verkligen räkor och kan äta hur mycket som helst, och tänk sen att komma hit till Göteborg och få äta färska räkor. Jag har aldrig ätit räkor med så mycket smak tidigare. Heaven!
Sen fortsatte kvällen med bland annat beerpong och allsång tills det började bli dags för hemfärd.
 
 
 
Imorse vaknade jag, som vanligt efter en fest, tidigare än jag hade behövt. Jag låg kvar ett bra tag innan jag steg upp och travade iväg till ÖoB och köpte mig en liten resväska så att jag kan komma hem en sväng nästa vecka! På onsdag kväll anländer jag till ön och drar tillbaka på måndag igen (Y) 
Nu har jag nyligen kommit hem från Mysan och Leo där det bjöds på ost, kex, vin och massa goda tillbehör. Jätte trevlig kväll men jag är skukt trött så det fick bli raka vägen hem till sängen.
 
 
Det är i princip första gången jag riktigt fixat mig sen jag flyttade hit. De flesta kvällar hänger man ju bara i ishallen liksom. Därav dessa bilder på mig nu då, när jag ser ut som en människa igen ;)
 

De va på tiden

 
Igår på träningen filmade Janne oss när vi sköt drag-, handleds-, och slagskott så att man kan se hur fel man gör det. Haha. Nä men det är ju sjukt att man spelat i 13 år och inte lärt sig tekniken rätt. Det var riktigt kul att få se hur det såg ut, och sen känna hur stor skillnad det blev på skotten när man rättade till felen. Nu gäller det bara att upprepa rätt teknik om och om igen så hjärnan fattar att det är så det ska vara. 
 
Idag har jag jobbat och kladdat lite med tusch :p men nu ska jag fräscha upp mig lite för ikväll ska vi ha kräftskiva! 
 
 
Igår när jag inte hade nåt att göra så tog jag fram tuscher och började rita lite. 2 vackra loggor blev det och idag kompletterade jag med lejonet.
 

Fattig och arbetslös

 
Det här med att hitta ett jobb var ju tydligen inte så lätt.. Folk säger att jag har det lättare av oss nya i laget eftersom jag kan svenska, men just nu är jag väl den enda som inte har ett jobb att gå till på dagarna... Jag har fortfarande några få pass på städfirman men det räcker inte att leva på! På dagarna jag är hemma ligger jag i min säng och söker jobb. Men när man inte har utbildning eller erfarenhet inom typ nånting (förutom kallkök då) så är det ju typ omöjligt att få nånting. Helst ska man vara 25 år och ha 30 års erfarenhet och kunna jobba 24/7. Jag har sökt en hel del liknande jobb som jag jobbade med hemma på mfood, men det har inte heller gett resultat. Jag kan inte räkna på fingrarna hur många jobb jag sökt. Är det så här längre till så kommer jag ju bli tvungen att flytta hem igen sen när kontot börjar bli tomt. Jag vill bara få besked att jag får gå floristutbildningen och att det kan bli Januari så jag har något vettigt att göra.

Dagarna som gått

 
I helgen som var spelade jag mina första matcher i GHC tröjan. Vi mötte Hvidovre och förlorade tyvärr båda matcherna, 2-3 på lördagen och 0-3 på söndagen. Om jag ser till min egen insats så gick det helt okej, aningen bättre än jag hade trott iallafall. Jag måste få hjärnan att connecta med kroppen snabbare än det gör nu. Det går lite snabbare än jag varit van vid, Hehe. Eller ja, det är ju inte bara det som måste bli bättre, det är ju en hel del mer, men jag har tydligen fått upp farten lite enligt tränarna så det är ju bra :P
Mamma o pappa var ju som sagt hit i Lördags också! trots att det blev en kort och lite stressig visit var det underbart att få träffa dom lite <3 Det gav mig lite kraft inför helgen. Efter matchen på lördagen åkte vi till Jannes jobb där vi hade lite tävlingar/lekar och sen övernattade vi där. Nattsömnen blev inte den bästa på smala knarrande madrasser men det var en kul kväll/natt :) 
I måndags skickade jag iväg en ansökan till floristutbildningen som börjar i Januari! *håller tummarna*, och idag har jag bokat hemresa för nästa vecka! :D Så jag kan ta itu med lite viktigheter som studielån och studiestöd och sånt. Det ska bli skönt att komma hem på en visit så nu längtar jag till nästa vecka.
 
 
 
Vi hade fotografering i måndags. Det ser lite ut som man har kycklingben i Salming byxorna.
 
 
Denna lilla byrå skruvade jag ihop efter Ikea besöket med mina föräldrar. Nu bor jag inte i resväskan längre iallafall!
 

Besök hemifrån

 
Imorgon får jag äntligen krama om mamma och pappa igen <3 De är på väg hit ner nu med min säng och lite annat som ska in i rummet jag flyttar till imorgon. Hemlängtan har inte varit lindrig den här veckan och bättre lär det väl inte bli av att få besök hemifrån, men jag hoppas kunna åka hem över någon helg rätt snart. Jag hade väldigt gärna varit hemma den här helgen också, och åkt runt på öppna gårdar. 
Tanken är att vi imorgon packar ur bilen, åker till Ikea efter en byrå och käkar lunch där innan dom måste börja köra tillbaka hemåt. 
Vi har egentligen ett typ träningsläger den här helgen som börjar 10:00 imorgonbitti men jag fick tillåtelse att frånvara ett par timmar så jag får ta emot föräldrarna! Vid 15 ska jag va i Angered för sen spelar vi match mot Danska laget Hvidovre kl 17:00. Jag är såå inte redo för att spela match. Nervös som fan..
 
Den här veckan har jag bara jobbat måndag och fredag så jag har legat mycket i sängen och letat massa jobb och boenden.. hoppas på utdelning väldigt snart! Annars tar snart tålamodet slut.
 
 
Vårt omklädningsrum i Angered börjar bli klart (Y)

Florist?

 
Ikväll flyttar jag från Mysan och Leo till ett rum hos en av våra tränare. Där blir jag förmodligen bara fram till helgen då jag flyttar till ett annat rum. Så kommande helg är det tänkt att mamma och pappa ska komma hit med min säng och lite annat jag kan behöva. Mer kläder till exempel... Det som suger lite är att vi ska ha ett träningsläger just nu i helgen så jag vet inte ens om jag kommer ha möjlighet att träffa dom :(  
Detta med att bo i ett rum hemma hos någon man inte känner är inte direkt vad jag längtar efter heller men det ska förhoppningsvis inte vara så jätte länge. Tanken är att jag ska bo där tills föreningen får tag på en lägenhet. 
 
På tal om helt annat har jag för första gången nånsin hittat en utbildning jag skulle vilja gå. Som jag dessutom inte behöver komplettera nånting från gymnasiet till. Det är en floristutbildning som jag skulle kunna gå här i Göteborg och nästa kursstart är redan i Januari. Jag tror att det skulle kunna vara min grej. När jag var liten var mitt drömyrke i flera år att bli just Florist. Så man kanske helt enkelt skulle köra på det. Sen kanske man kan utbilda sig vidare till trädgårdsmästare eller liknande. Men då behövs ju stuidelån och massa sånt och då kan jag verkligen inte ha en lägenhet helt själv om jag ska plugga heltid. Jag ska forska i detta. Nu ska jag dricka en god kall battery och längta hem lite igen.
 
 

Tuff vecka

 
Den här veckan har varit lite annorlunda då jag faktiskt har jobbat 4 dagar. Det har varit svårt att pussla jobbet med hockeyn och även försöka hinna med att handla och laga mat och allt som hör till vardagen. När man stiger upp vid 6, far och jobbar, drar direkt på träning och kommer hem vid 21-22 på kvällen är det svårt att hinna med allting. Det har resulterat i att jag ätit allt för dåligt nästan hela veckan. I torsdags hade jag sån huvudvärk så jag klarade inte av att vara med på hela träningen och i fredags började jag känna av en förkylning och hade natten till lördag så sjukt ont i halsen så jag knappt kunde sova. Så igår kväll stannade jag hemma och skippade träningen.
Dessutom skulle jag så gärna vilja ha ett eget boende snart, jag vill inte tränga mig på hos Mysan och Leo hur länge som helst. Men då behövs också ett jobb som garanterar en lön som man kan leva på.. Denna vecka har alltså varit lite jobbig pga lite olika saker. Jag har längtat hem.
Men ikväll ska jag och kika på ett rum som jag möjligtvis kan hyra tills en lägenhet hittas.
Annars så fyllde Leo år i fredags så då var vi 3 plus Linn och åt väldigt god middag på Spisa. För första gången smakade jag på råbiff, och jäklar vad god den var! Sen gick vi och tog en cider efter maten innan vi tog oss hem igen. Igår blev det en heldag på soffan för mig.. förutom att jag var och handlade och sen svängde ihop middag åt oss. Senare var vi också till Hemmakväll och köpte lite godis och tog sen plats i soffan framför en film.
 
 
 
1. Efterrätten på spisa, 2. Middagen jag lagade igår
 
 
I fredags hade jag sånt sjukt sug efter Battery alltså, men jag har inte hittat det nånstans ännu.
Förren igår då jag såg denna vackra skapelse på Hemmakväll <3
 
 
 

Kaos

 
Jag har fått nog på mitt slitna hår! Imorse gick jag och klippte av alla slitna toppar, så nu är det fräscht som tusan, dock rätt kort... men jag har ändå inte så mycket tid att tänka på utseendet här :'D Skönt att det är gjort iallafall.
Sen skulle jag på en arbetsintervju idag klockan 2, till en flyttstädnings firma. Jobb som jobb liksom, jag får inte va för kinkig nu. 2 veckor utan jobb är för mycket redan. Men iallfall så ringde dom mig idag vid halv 12, och frågade om jag kunde komma och jobba redan idag, då 2 tjejer hade blivit sjuka. Javisst, jag har ändå inget för mig på dagarna. Så jag blev upphämtad och så åkte vi till huset där 2 tjejer höll på att städa för fullt. En av de tjejerna hade blivit sjuk under dagen så hon åkte därifrån när vi kom.
Nu var det ju dock så att den andra tjejen som höll på att städa där var precis lika ny på jobbet som mig. Hon hade blivit inringd igår. Jag fick lite info om hur det funkar och vart vi skulle när vi var klara där. Jag fick bilnyckeln till firmabilen och så försvann han som skjutsade dit mig och tjejen som var sjuk. Ooookej, nu var vi två nya kvar där i huset på 3 våningar, och skulle städa färdigt. 
Det gick nån timme över tiden som var satt men vi var väl klara runt 14, och då skulle vi vidare till Hovås på ett hemstädnings uppdrag. Det var bara att hoppa in i bilen och racea iväg med bilen mitt i Göteborg! Att vi inte fick tag på rätt address innan vi hade varit mitt inne i smeten av Göteborg med spårvagnar och bussar och allt satan, är en annan historia. Vi hittade iallafall till Hovås sen och välkomnades av en liiten brun pudelvalp i dörren! Där skulle vi ha fokus på kök och badrum, men även dammtorka, dammsuga och lite sånt i resten av hemmet. Grymt fint hus var det! Ljust och stort som tusan. 
Eftersom vi nu var ensamma och åtminstone jag helt ny på detta jobb, så tog det lite tid. När vi sen var färdiga så tog vi oss till firman. Det tog ju också en jävla tid när det var runingstrafik och vägbyggen här och där. Jag hade ju inte heller varit till firman innan jag började jobba så jag visste ju inte exakt var det var. Dåligt skyltat också men efter några U-svängar hittade vi till rätt adress där vi lämnade bilen och kunde fara hem! Helt kaotiskt har det varit i min hjärna idag. Nytt jobb, som vi utförde på egen hand utan någon ordinare anställd tillhands. Kört bil i Gbg, bara det tog ju musten ur mig, haha! Det tråkigaste var nog att det gick över tiden så att jag missade träningen ikväll...
Nå, imorgon ska jag va på jobb 07:30 igen. Då får vi en till tjej med oss iallfall. Hoppas på lite bättre flyt då :)
Hoppas Göstas ringer den här veckan och vill ha mig att köra truck, det skulle nog va roligare än att städa , hehe.
 
 
 
Kort hår!
 

Lördag

 
Här om dagen lade jag ut ett inlägg i en grupp om jobb här i Göteborg, och tänkte att jag måste ju kika i den här "övrigt" inkorgen på FB ifall någon skulle skriva till mig. Där fanns redan lite gamla meddelanden jag inte hade sett ännu, främst från folk som jätte gärna ville bli min vän och sånt därnt skräp man får, haha. Men där fanns också ett lite roligare meddelande. Det kom ifrån föreningen SK Iron, som undrade om vi hade lag på Åland i år och om jag annars var intresserad av att börja spela med dem i division 1 i höst! Meddelandet var ca 2 veckor gammalt när jag läste det men skickade förstås ett svar. Det har ju varit klart typ hela sommaren att jag skulle flytta hit till Göteborg, men det var ändå väldigt kul att få ett erbjudande (mitt alldeles första erbjudande, där jag blivit tillfrågad och inte själv tagit kontakt). Kul att man gjort ett litet avtryck under alla dessa år man spelat.
Jag vet att jag kommer få det riktigt bra här borta, och jag nöter på med att ändra vissa saker, som tex min åkstil. Jag måste ner med arslet och böja mer på benen! Och jag måste även ändra mitt klubbgrepp lite. Det är inte allt för lätt när man spelat så i 13 år, haha. Idag hade vi frivillig teknik träning på isen, jag var självklart där och nötte på.
Tidigare idag, innan träningen fick jag en liten guidad tur här runt i krokarna utav Hanna! Det var ju inte helt fel.
Ikväll åkte Mysan o Leo till Linn och Anders på middag, jag ides inte komma med utan tar det lugnt på soffan framför tv:n istället. Jag har sjukt ont i min nacke och axlar sen i Torsdags då vi hade fys i boxningshallen igen. Jag har nog aldrig tränat nacken tidigare! Så undra på att det känns så här två dagar efter.. hehe.
 
Jag tar inga foton här heller märker jag.. men jag kan bjussa på en bild från igår när jag och Mysan var och lunchade!
 
 

RSS 2.0